JEDNOSTAVNO I FINO

Brz ručak za sve vas koji ne znate što biste kuhali: Složenac s mesom, sirom i krumpirom koji morate probati

05.11.2020 u 14:00

Bionic
Reading

Ponekad nam svima nedostaje inspiracije za ručak, a pogotovo kada umorni dođemo kući s posla. Najradije biste svratili u obližnju pekaru i svoje ukućane nahranili burekom? Probajte ipak skupiti zadnji atom snage i pripremiti topli obrok oko kojeg nema puno muke i nauke. Sve što vam je potrebno za ovo jelo su krumpir pire, mljeveno meso, malo pasirane rajčice i ribanog sira, a ako dodatno želite skratiti posao, krumpir možete skuhati i večer prije

Složenac s mesom, sirom i krumpirom

Sastojci

  • kg krumpira
  • glavica luka
  • 600 g mljevenog mesa (300 g svinjskog, 300 g goveđeg)
  • 2 dl pasirane rajčice
  • 200 g bilo kojeg mekog sira
  • dl mlijeka
  • sol
  • papar
  • začini po želji (suhi začin, origano, bosiljak, peršin)

Priprema

1. Stavite kuhati krumpire (narezane na manje komade) u slanu vodu.

2. Za to vrijeme u dubokoj tavi popržite sitno nasjeckani luk na malo ulja. Kad luk porumeni, dodajte mljeveno meso, bosiljak, peršin, sol i papar te dobro promiješajte da se meso usitni.

3. Nakon pet minuta podlijte pasiranom rajčicom i pustite da se lagano krčka na vatri otprilike 20 minuta. Povremeno promiješajte.

4. Kuhani krumpir procijedite, začinite i dodajte mu mlijeko pa protisnite ili izmiksajte u pire.

5. U veliku vatrostalnu zdjelu dodajte pire tako da prekrije dno. Zagladite kuhačom.

6. Na pire zatim ravnomjerno dodajte mljeveno meso i na kraju posipajte mrvljenim ili naribanim sirom (ovisno o tome koji sir odaberete).

7. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Prije posluživanja posipajte peršinom.

U slast!