SAVJETI ZA MLADE MAME

Britanci se zabavljaju ismijavajući Pippu

25.07.2013 u 11:54

Bionic
Reading

Iako je dobar dio britanskih medija oduševljen rođenjem malog princa i sklon je obožavanju Kate Middleton, njezina sestra predmet je najžešćeg ismijavanja. Pippa Middleton ne može dalje od javne slike snobovske posvuduše i praznoglavke, pa je Daily Mail popisao kako bi izgledali Pippini savjeti za mlade majke ironizirajući njezin vodič za zabave 'Celebrate'

Pippa Middleton ne može pobjeći od javne slike snobovske posvuduše, pa je Daily Mail popisao kako bi izgledali Pippini savjeti za mlade majke ironizirajući njezin vodič za zabave 'Celebrate'.

1. Najbolji način da nosite dijete jest da njegova glava bude gore, a noge dolje, tako da mu je ostatak tijela između.

2. Odabir imena djeteta je težak posao jer postoji toliko različitih imena koje možete birati. Međutim, kad se dijete rodi, problem će se upola smanjiti, budući da dječaci imaju muška, a djevojčice ženska imena. Nakon što ste odabrali ime, budite sigurni da se toga držite jer inače dijete neće znati razgovarate li s njim ili s nekim drugim.

3. Ako dijete ne može prestati plakati, postoji samo jedno rješenje. Pozovite dadilju!

4. Prilikom kupanja djeteta, najprije mu skinite odjeću jer bi se ona mogla smočiti.

5. Uvijek imajte na umu da su bebe društvena bića koja uživaju u interakciji s drugima. Savršen poklon za vaše novorođenče je knjiga 'Celebrate', autorice Pippe Middleton (Michael Joseph, £ 25) koja je puna sjajnih ideja za zabavu tijekom cijele godine.

6. Hranjenje može biti problem. Bebe znaju biti izbirljive. Ne očekujte da će uživati u vrhunskoj luksuznoj hrani poput odreska ili kamenica prije nego što navrši treći tjedan.

7. Kad odlazite negdje s djetetom, ponesite prijenosni krevetić, nosiljku, kolica, hranu, piće, igračke, autosjedalicu, dodatnu odjeću, pribor za hranjenje, jednokratne pelene, baby maramice, ovlaživač zraka, termometar, torbu za promjenu, opremu za sterilizaciju, deku za igranje, baby monitor, priručnike o odgoju djece, požarni alarm, kremu za sunčanje i dodatne bočice. To će učiniti vaš život lakšim.

8. Veliki sportski događaji poput Royal Ascota i Wimbledona su prošli pa će možda vaše novorođenče biti uznemireno zbog toga. Oraspoložite ga podsjećajući ga da se uvijek može veseliti idućoj godini.

9. Ako je beba stara samo nekoliko dana, u toj fazi neće govoriti. Ne brinite. To nije nužno jer je sramežljivo. Vjerojatno nije učinilo ništa vrijedno prepričavanja.

10. Imate problema s mijenjanjem pelena? Postoji samo jedno rješenje. Pitajte dadilju!

11. Ako je djetetovo rođenje obilježeno prekrasnim darovima prijatelja i rodbine, pisanje pisama zahvale je vrlo važno. No, ne brinite, to može pričekati nekoliko tjedana. Ne treba žuriti. Najbolje bi bilo naučiti bebu kako držati olovku prije nego što to mora obaviti.

12. Dudice-varalice: da ili ne? To je velika debata. Većina majki koje poznajem odlučile su se da nemaju dudu, nego je radije daju bebi.

13. Nema potrebe da odlazite u skupe dizajnerske trgovine po bebinu prvu odjeću. Uštedite vrijeme tako da vam to pošalju.

14. Ako se beba probudi usred noći, vjerojatno samo želi napraviti popis zadataka za sljedeći dan. Zašto joj ne biste pri ruci držali post-it papiriće da se u budućnosti može lako odmarati?

15. Kako možete zabaviti dijete? Tih prvih nekoliko dana beba vjerojatno neće imati nikakve posebne omiljene televizijske programe, pa joj mu biti drago da gleda većinu programa. No ne očekujte da ima čvrste stavove o važnim pitanjima postavljenim u informativnim emisijama. Za takve stvari treba vremena!

16. Operna je sezona u tijeku, ali se još uvijek može naći pokoja ulaznica. Iako beba teško može pratiti radnju neke duge opere, najbolje ju je voditi na neku kraću.

17. Imate problema kad beba ima izljev bijesa? Pouzdan način da plač nestane je da dijete date dadilji i napustite kuću.

18. Ako ste daleko od kuće i morate promijeniti pelene, morat ćete imati veliku čvrstu površinu. Knjiga 'Celebrate' Pippe Middleton pruža izvrsnu prenosivu površinu za sve zauzete mame!