NESIGURNOST

Briga zbog izgleda tijela narušava seksualni život žena

10.06.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Suvremene žene postale su znatno samouvjerenije, međutim kada je riječ o seksu naglo se pretvaraju u nesigurne djevojčice

Tri od četiri žene zabrinute su zbog izgleda svoga tijela i tijekom seksa razmišljaju kako im izgleda trbuh te vidi li im se celulit. Takav način razmišljanja narušava njihov seksualni život, pokazuje najnovije istraživanje.

Najviše žena misli da nisu dovoljno mršave, a nešto manji broj njih smatra da nema lijepe obline. One koje su rodile zabrinute se zbog strija na trbuhu i bokovima te često zbog toga izbjegavaju seks.

Stručnjaci kažu da takve reakcije žena nisu neobične s obzirom na svakodnevno bombardiranje slikama savršenih tijela supermodela. 'Ženama je njihov izgled prirastao srcu. To je, međutim, pogrešno razmišljanje jer muškarci dokazano ne zamjećuju sitne nedostatke na njihovom tijelu. Muškarci za to vrijeme misle na zadovoljstvo i uživanje, a ne na ženin celulit', pojasnila je seksologinja Pam Spurr.

Istraživanje u kojemu je sudjelovalo oko 3000 žena pokazalo je i da one koje su zabrinute zbog izgleda svoga tijela rjeđe doživljavaju orgazam. Stručnjaci ističu da žene trebaju naučiti voljeti svoje tijelo jer će jedino tako imati zadovoljavajući seksualni život.