imaju istančan ukus

Borbeni i autoritativni: Pripadnici ovog horoskopskog znaka nikako se ne uklapaju u stereotip

15.10.2022 u 07:31

Bionic
Reading

Astrolozi opisuju tipične Vage kao miroljubive, diplomatične, neodlučne i sklone kompromisima. Na vrhu ljestvice prioriteta su im skladna veza, bogat društveni život, moda, kozmetika i ostalo što je potrebno za ostavljanje dobrog dojma. Imaju istančan ukus i streme življenju u visoko estetiziranom okruženju obogaćenom umjetninama

Osobine rođenih u prvih 30 dana jeseni navele su drevne astrologe da povežu Vagu s planetom ljepote i ljubavi Venerom te zaključe da je Vaga njezin astrološki domicil (od latinskog 'sjedište').

I onda naiđemo na podatak da znaku Vage pripadaju nitko drugi nego ruski predsjednik Vladimir Putin (7. listopada 1952.) i zapovjednik SS-a Heinrich Himmler (7. listopada 1900.). Uzorni 'mirotvorci', zar ne? Zadubimo li se u popis Vaga čuvenih po dobru ili zlu, otkrivamo priličan broj moćnika čiji se životopisi ne uklapaju u profil tipične Vage, nego više 'vuku' na Jarca ili Ovna.

Vladimir Putin rođen je 7. listopada 1952. u horoskopskom znaku Vage Izvor: Profimedia / Autor: Alexey DRUZHININ / AFP / Profimedia

Američki predsjednik Dwight Eisenhower (14. listopada 1890.) bio je zapovjednik američkih oružanih snaga u Europi tijekom Drugog svjetskog rata, dugogodišnji izraelski premijer Benjamin Netanyahu (21. listopada 1949.) istaknuo se kao vojni časnik u nekoliko ratova, britanska premijerka Margaret Thatcher (13. listopada 1925.) zbog nepokolebljivosti je zaradila nadimak Željezna Dama, a britanski admiral Horatio Nelson (29. rujna 1758.) stekao je status legende brojnim pobjedama u vrijeme Napoleonskih ratova.

Putin, nepopustljiva saturnovska Vaga

Dok je tipična Vaga slika i prilika Venere, borbene i dominantne Vage nose biljeg drugog planeta važnog za ovaj znak: strogi, mrki Saturn, vladajući planet ambicioznog i tvrdokornog Jarca, igra značajnu ulogu i u formiranju Vaginog temperamenta. Astrolozi su izračunali da je Saturn u sedmom znaku egzaltiran (od latinskog 'ushićen'), što znači da je njegov utjecaj na osobnost Vaga izvanredno jak. Njezine pripadnike kod kojih prevladava Saturn krase neumjerena ambicija, čvrsta volja i manjak osobne empatije, kao da su rođene u znaku Jarca.

Neki astrolozi vjeruju da je Vaga saturnovskog tipa hladnija i bezobzirnija čak i od tipičnog Jarca jer su njezine zračne emocije pliće od njegovih zemljanih. Vratimo se Putinu: njegov je natalni Saturn upravo u Vagi, i to na 17. stupnju, samo četiri stupnja udaljen od zodijačke točke na kojoj djeluje najjače! To je podatak koji nam govori da je u dubini duše ekstremno nepopustljiv i stoga najneugodnija vrsta neprijatelja (a ni kao prijatelj i saveznik nije bolji).