ZA SVAKI OBLIK LICA

Zaboravite na zavjesa šiške: Ovo je novi hit, a sjajan su izbor čak i za one koji se boje promjena

22.12.2021 u 12:32

Bionic
Reading

Odrezati šiške ili ipak ne? Odluka koja uključuje potez škarama nikada nije laka, no ono što je sigurno je da su šiške vro efektne i donose pravo osvježenje izgleda. Ako žudite za promjenom izgleda i želite biti u trendu, svakako bacite oko na novi hit oblik šiški

Šiške dolaze u različitim oblicima i veličinama. Tu su tupe šiške, poput onih kakve nosi Dakota Johnson, tanke šiške, Birkin šiške, kovrčave, šiške nošene u stranu te vrlo popularne zavjesa šiške, a sve djeluju vrlo pomlađujuće. U osnovi, postoji vrsta šiški koja pristaje bilo kojem obliku lica, s više ili manje zahtjevnim održavanjem, ovisno koliko ste spremni posvetiti se njihovom oblikovanju.

Najnoviji trend šiški kojem rapidno raste popularnost su bottleneck šiške čiji izgled je inspiriran sada vrlo trendi 70-ima. Vrlo laskave, sjajno uokviruju lice, a njihova tehnika šišanja vrlo jednostavno se može prilagoditi gotovo svakom obliku lica.

Ova dulja varijanta šiški, osim što izgleda sjajno, odlična prednost je i ta da ih je vrlo lako pustiti da izrastu ako ipak niste zadovoljni svojim izgledom sa šiškama.

Slavni frizer i europski kreativni direktor za evo hair, Tom Smith kaže kako je zgled bottleneck šiški je inspiriran upravo oblikom grla boce. 'Izgled ovih šiški inspiriran je grlom boce; počevši od vitkog i kratkog u sredini, duljeg i zavojitog oko očiju, a zatim najdužeg dijela prateći liniju jagodične kosti. Takav oblik omogućuje podešavanje duljine i kuta ovisno o tome želite li učiniti da vam jagodice izgledaju šire ili naglašenije. I dok mnogima ne odgovaraju klasične šiške u obliku resa, većini će sjajno pristajati ovaj oblik koji daje mekoću licu.'

Ako se odlučite za novi hit u svijetu frizura, bottleneck šiške važno je uskladiti s oblikom lica. 'Zamolite svog frizera da stvori duže šiške koje će kliziti po jagodicama pod kutom koji laska vašem licu, uvijajući se kako bi se stvorio sloj koji se nalazi negdje između vaših jagodica i čeljusti. Zatim treba oblikovati središnji dio šiški koje treba rezati kraće, održavajući liniju rezanja mekom i isprekidanom, s najkraćim dijelom u sredini i sve dužim na rubovima,' savjetuje Smith.