PONAJBOLJE S CRO-A-PORTERA

Biste li popustili ženi u ovakvoj haljini?

07.04.2013 u 01:00

Bionic
Reading

Bila je to glamurozna završnica ovosezonskog modnog spektakla Schwarzkopf Cro-a-Portera: svoje najnovije ideje u zagrebačkoj Laubi predstavili su Zigman, Linea Exclusive, Hippy Garden, Teo Perić za MAK, Borna & Fils i Lokomotiva

Da proljetni modni događaj ne bi bio tmuran kao i zagrebačko vrijeme ovog vikenda, pobrinuo se riječki dizajner Zigman, donijevši na modnu pistu pravi rajski vrt. Što će reći: svaka djevojka koja želi nositi pravo malo čudo od haljinice ovog ljeta bez problema će se zakačiti za ovaj potpis. Obožavat će ultrakratke, uske ili u volanima uzdignute minice prepune slasnih lubenica, dalmatinskog šipka, grožđa, jastoga, brodske užadi… u bojama ciklame, crvenoj, plavoj, limeta zelenoj - na bijeloj podlozi.

A tajice, koje nose isti, šareni i veseli print, svakoga će pozitivno šokirati jer na stražnjici daju privid vrućih hlačica zbog prozirnih nogavica. Haljinice sa šljokicama dostatno su elegantne za svečanije prilike, a opet totalno otkačene, baš poput dnevnih modela - osvajajući krojem, resicama, trakicama ili izazovnim zip zatvaračima po stražnjoj sredini tijela.

'Njen križarski pohod' naziv je nove kolekcije kontroverzne dizajnerice Borne Rajić za njezin brend Borna & Fils.Navikli već da voli šokirati, priznat ćemo joj ovaj put i uspješnudramu koju je sasvim učinkovito prenijela na pistu. Ako se pitate gdjepo povijesni čipkani korzet, izvolite. Strukiranu jaknicu iz križarskihvremena? Također. Uzdignuti ovratnik na sakou ili bluzi? Baršunastehlače ili suknju obogaćenu svilom? Borna kaže - zašto ne?, a mi ćemo samododati – tko voli neka izvoli, pozornosti mu neće nedostajati.

Ovoproljetnom kolekcijom vojsku klijentica definitivno je oduševila nova linija elegantnih, damskih, a opet modernih haljina s potpisom Linea Exclusive. Pregršt modela haljina u crnoj, zelenoj, boji ciklame te narančastoj krasi grafička igra dviju, triju nijansi, ali i teksture. Izabrati možete sve dužine i nema straha da u ovoj modnoj kući nećete pronaći nešto za sebe i za najzahtjevnije prilike. Kreacije su iznimno ženstvene, a zbog dubokih dekoltea, izrezanih dijelova i prozirnih umetaka i itekako seksi.

Lokomotiva, brend iza kojeg stoji dizajner Luka Grubišić i njegova partnerica Lana Puljić, reviju su započeli strogim mornarskim krojevima odijela i haljina u tamnoplavoj boji da bi kolekciju potom razigrali prugastim haljinama, tunikama, ali i, primjerice, majicom sa šišmiš-rukavima, kakva bi svakoj ženi dobro došla u ormaru.

Lepršava tunika za plažu u crvenoj boji neće proći nezapaženo, ma gdje bili, a da o haljinici u istoj zavodljivoj nijansi, koja damski i trendi seže tik do ispod koljena, i ne govorimo.

Badići koje je dvojac ponudio u retro su stilu, ponajprije zbog veselih krupnih točkica. Za izlaske su pak nanizali haljine u tri nijanse satenskog sjaja, i to smeđoj, bež i zagasito žutozelenoj boji.

Đurđica Vorkapić svoju muzu koja priznaje njezin Hippy Garden ovog proljeća želi vidjeti u haljinama i kombinezonima svih tonova boje pudera, opasanim kožnim remenima ili umecima u smeđoj ili boji devine dlake.

I duge i kratke haljine, kao i većina kombinezona, od lepršavih su materijala, no smeđe kožne kreacije su kratke, uske i nesmiljene: ako poželite ljetnu haljinu za svrnuti sve poglede na sebe, ovo bi mogao biti ubojit izbor.

Hitchcockove omiljene plavuše i njihov besprijekoran chic stil okosnica su nove kolekcije Modne kuće MAK dizajnera Tea Perića. Linija istaknutog struka podsjeća na glamurozne pedesete i od svake žene učini divu. Perić kombinira crno-bijelo-žutu boju s printovima apstraktnog cvijeća te crnu i boju peperminta, a sve završava bojama ciklame i ljubičastom.

Kolekcija se bazira na retro inspiraciji - riječ je o kultnim modnim klasicima koji igrom krojeva postaju haljine, suknje i hlače, a ti su komadi bojama i teksturama na prvi pogled nespojivi. I ono što je bitno - svaki od 50-ak modela savršeno pristaje uz bilo koji drugi komad iz kolekcije.