BEN BARNES:

Bio sam u najužem izboru za ulogu Edwarda

14.12.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Tamnokosi glumac koji u popularnom filmskom serijalu prema knjigama C. S. Lewisa igra Caspiana otkrio je da je bio u najužem krugu glumaca za ulogu Edwarda Cullena koja je na kraju pripala Robertu Pattinsonu

'Bilo je vrlo ugodno na svim tim audicijama, a ušao sam i u najuži izbor redateljice Catherine Hardwick. Čak sam pročitao i 'Sumrak' i knjiga mi se jako svidjela. Ipak, na kraju je uloga, po meni sasvim zasluženo, pripala Robertu. No bilo tu je još nekoliko drugih stvari. Već sam bio izabran za ulogu kraljevića Caspiana, a autori filmskih serijala nisu željeli miješati 'Narniju' i sagu 'Sumrak' - to nije pametna ideja. I bilo bi zbilja glupo da je Caspian Edward Cullen. A osim toga, ja bih u sagi trebao igrati 17-godišnjeg Edwarda sa 30 godina, što je, složit ćete se, poprilično otužno i to nitko ne želi gledati', rekao je Ben (29), dodavši da bi se teško nosio s teretom slave i paparazzima koji na svakom koraku progone Roba.

Bena Barnesa možemo vidjeti u filmu Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza, trećem po redu nastavku serijala, koji je u prvom vikenda prikazivanja na američkim kino blagajnama zaradio 24,5 milijuna dolara, ostavivši iza sebe 'Turista' Johnnyja Deppa i Angelina Jolie, crtić 'Tangled', 'Harryja Pottera i darove smrti, 1. dio' i 'Nezaustavljive'.
Mladog engleskog glumca vidjet ćemo iduće godine komediji 'Killing Bono', prema memoarima glazbenog novinara Neila McCormicka koji je u 80-ima bio ljuti rival Bona Voxa i njegovih U2, pokušavajući se probiti na glazbenoj sceni. Ben kaže da je riječ o urnebesnoj komediji, a u tom filmu glumac je pokazao i svoje pjevačke vještine.

I mala zanimljivost za kraj - manje je poznato da je Ben nekad nastupao sa svojim synth-pop bendom Hyrise, pa su čak 2004. bili i na engleskom izboru pjesme za odlazak na Eurosong.