U VELIKOJ GORICI

Besplatan pregled vida i donacija naočala za socijalno ugrožene

30.09.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Povodom Svjetskog dana vida zajedničkom akcijom partnera Veleučilišta Velika Gorica kao regionalne visokoobrazovne ustanove u području optometrije, Essilora kao svjetskog proizvođača naočalnih leća i Tehničke škole Ruđera Boškovića koja obrazuje očne optičare, organizira se akcija pomaganja nekim od najugroženijih skupina našega društva

U ovoj zajedničkoj akciji studenti optometristi Veleučilišta Velika Gorica pod mentorstvom svojih profesora će izvršiti mjerenje oštrine vida, Essilor će donirati naočalne leće, a učenici tehničari očne optike srednje škole Ruđer Bošković će izbrusiti leće i ugraditi ih u donirane okvire pod vodstvomsvojih strukovnih učitelja.

Osamdeset posto informacija koje primamo dolazi nam putem vida. Ipak, 2.5 milijarde ljudi u svijetu nema korekciju vida kakva je potrebna, s velikim naglaskom na socijalno najugroženije. Povodeći se time koliko je zdrav vid bitan u svim prilikama, svim ljudima i u svim životnim dobima vjerujemo da je pomoć ovakvog oblika dobrodošla!

Mjerenje oštrine vida održat će se 7. listopada u laboratoriju optometrije na Veleučilištu Velika Gorica (Zagrebačka 5, Velika Gorica). U 11 sati u optometrijskom laboratoriju će se odvijati službeno obraćanje od strane predstavnika i partnera u ovoj akciji, dekan Veleučilišta Velika Gorica Ivan Toth, direktorica Essilora Adria Nives Šeremet.

Dodjela naočala budućim vlasnicima održat će se 21. listopada u 13 sati u velikoj TRC dvorani (dvorišna zgrada Veleučilišta Velika Gorica).