franjevački samostan

Beckhamovi su stigli na našu obalu, pogledajte u kakvom luksuzu odsjedaju

22.08.2023 u 10:01

Bionic
Reading

Lista slavnih i poznatih koji su otkrili čari ljetovanja u Hrvatskoj je podugačka, a na njoj se nalazi i obitelj Beckham. Drugu godinu zaredom bračni par Beckham s djecom je odlučio dio ljeta provesti na dubrovačkom području, pri tome uživajući u pravom luksuzu

Bivša članica nekad megapopularnog sastava Spice Girls, a danas modna dizajnerica, Victoria Beckham i njezin suprug, bivši nogometaš David Beckham, s djecom zadnje tjedne ljeta provode na jugu Jadrana, a čari dubrovačkog područja, hit destinacije brojnih slavnih i poznatih, osvojile su ih prošle godine.

Obitelj Beckham snimljena je prilikom iskrcavanja na Lopud, gdje se, kao i prošle godine, odmaraju na luksuznom imanju Lopud 1483 i uživaju u potpunoj privatnosti.

Smješten na sjevernom poluotoku otoka Lopuda, u blizini dubrovačke obale, Lopud 1483 je obnovljeni franjevački samostan koji gleda na Elafitske otoke, a u sklopu kompleksa nalazi se i Sveti vrt.

Novi, obnovljeni izgled nekadašnjem franjevačkom samostanu Rođenja Marijina dala je barunica Francesca von Habsburg te je samostan iz 15. stoljeća obnovila i opsežno restaurirala.

Tako je 13 ćelija pretvoreno u pet privatnih apartmana, a svaki dolazi s kupaonicom i ima pogled na more ili na ljekovite vrtove samostana.

Pažljivo restaurirano korištenjem stolarije izrađene po narudžbi i starih tehnika žbukanja, uređenje interijera spaja ručno izrađeni namještaj talijanske dizajnerice Paole Lenti s renesansnim komadima iz kolekcije Thyssen-Bornemisza. U suprotnosti sa starom arhitekturom, zidovi su ukrašeni pažljivo odabranim suvremenim umjetničkim djelima iz kolekcije TBA21.

Transformiran u jedinstveno mjesto koje prožimaju povijest, umjetnost i ljepota botaničkog uređenja - Lopud 1483 definiraju sofisticirano uređeni interijeri koji spajaju eleganciju, minimalizam i luksuz te opuštajući vrtovi i opijajuća atmosfera drevne utvrde.

Lopud 1483 nudi obilje prostora za opuštanje i uživanje u neotkrivenoj ljepoti Elafitskog arhipelaga, a tu je i diskretan i visoko obučen tim ugostiteljskih profesionalaca. Osim toga, koristeći lokalne i sezonske namirnice, mnoge iz vlastitih vrtova, privatni kuhar kreira jelovnike prema ukusu svakog gosta.

S obiljem prostora za opuštanje, objedovanje na otvorenom i odmaranje, prostrani vrtovi ispunjeni su i mediteranskim zelenilom i biljem.

U njihovom središtu, s otvorenim pogledom na more, nalazi se tvrđava koja je nekoć štitila sigurnost stanovnika otoka, pružajući utočište i obranu od napada osmanskih gusara. S vrha se pruža veličanstven pogled na susjedni otok Šipan i Nacionalni park Mljet.

Inače, barunica Von Habsburg rođena je kao Von Thyssen-Bornemisza, kći bogatog industrijalca Hansa Heinricha Thyssen-Bornemisze. Početkom devedesetih ušla je u obitelj Habsburg udajom za Karla von Habsburga.

Francesca von Habsburg umjetnička je vizionarka i strastvena kolekcionarka te je u njezinom vlasništvu jedna od najvećih privatnih kolekcija umjetnina na svijetu, a upravo je u luksuzno obnovljen samostan na Lopudu smjestila neka od najvrjednijih umjetničkih djela iz svoje kolekcije.

sviđa im se jadran

Victoria i David Beckham s djecom su stigli u Hrvatsku, evo gdje ljetuju

Pogledaj galeriju