PRIJATELJI KROZ STOLJEĆA

Azil Dumovec i Prijatelji životinja pokrenuli novu kampanju

15.03.2016 u 11:18

Bionic
Reading

Sklonište za životinje Dumovec u suradnji je s udrugom Prijatelji životinja pokrenulo novu kampanju pod nazivom Prijatelji kroz stoljeća. Cilj im je promovirati plemenite vrijednosti i viteško ponašanje

Pomalo neobična, ali plemenita kampanja Prijatelji kroz stoljeća ideja je azila Dumovec tijekom koje će se na raznim lokacijama u Zagrebu članovi Reda čuvara grada Zagreba fotografirati s napuštenim ljubimcima kako bi skrenuli pažnju na to da životinje trebaju našu pomoć.

Red Čuvara grada Zagreba je udruga građana, osnovana sa svrhom promicanja, razvitka i unaprjeđenja hrvatske i europske antičke i srednjovjekovne oživljene povijesti i kulturne baštine.

Udruga mladih ljudi strastvena u promoviranju viteških vrijednosti kao što su čast, hrabrost, plemenitost, zauzimanje za slabije i bespomoćne idealna je grupa za kampanju 'Prijatelji kroz stoljeća' jer skreće pažnju da čak i bez oklopa i oružja svatko može biti vitez kad su u pitanju oni koji trebaju pomoć. Da biste se 'viteški' ponašali, ne morate nužno udomiti životinju – možete prijaviti zlostavljanje, odgovorno se ponašati prema svojem ljubimcu, volontirati ili pružiti pomoć ozlijeđenoj životinji.

Nakon snimanja u Maksimiru gdje su se zagrebački vitezovi upoznali sa psima iz azila Dumovec, posjetili su sklonište gdje su volontirali i svoje nove prijatelje izveli u šetnju. Psi koji su sudjelovali u kampanji uživali su u pažnji vitezova, a kroz kampanju im se povećava šansa da će ih netko prepoznati kao novog člana obitelji.