POKAZALO ISTRAŽIVANJE

Atraktivne žene teže pronalaze posao

06.12.2010 u 12:51

Bionic
Reading

Iako će zgodne žene rijetko kada proći nezamijećene, znanstvenici tvrde da će upravo one teže dobiti posao, za razliku od onih nešto manje zgodnih

Profesor Bradley Ruffle s izraelskog Sveučilišta Ben-Gurion tvrdi: 'Manje atraktivne žene znatno lakše pronalaze posao, za razliku od onih jako privlačnih.'

Profesor Ruffle proveo je istraživanje u Izraelu tako što je na nekolicinu oglasa za posao poslao životopise. Uz dio životopisa priložio je fotografiju atraktivne žene, uz dio fotografiju neatraktivne žene, dok je ostatak poslao bez fotografije.

Najveći broj odgovora dobili su životopisi poslani bez priložene fotografije, a najmanji broj oni s priloženom fotografijom. Za razliku od žena, isto istraživanje provedeno na muškarcima pokazalo je da atraktivni muškarci imaju 50 posto veće šanse za pronalaskom radnog mjesta.

Profesor Ruffle tvrdi da se žene na poslu osjećaju ugroženo od onih atraktivnijih te će često poduzeti mjere da ih se ne zaposli. Zbog toga fizički privlačnije žene češće imaju problema s pronalaskom posla.