jeftin, a ukusan

Ovaj zaboravljeni desert koji su pripremale naše bake grije dušu i tijelo

11.01.2024 u 11:52

Bionic
Reading

Društvene mreže postale su svojevrsna kuharica koju rado listamo gledajući druge kako kuhaju ukusna jela. Među brojnim receptima teško je odlučiti koji ćemo zapravo i pripremiti, no ovaj video Lea Jurešića ipak se po nečemu izdvaja od drugih

Riža na mlijeku bila je rješenje mnogih baka i mama koje su u nedostatku čokolade mozgale što servirati malim (a i velikim) sladokuscima od namirnica iz kuće. Jednostavan, a tako ukusan recept već i samim mirisom donosi nostalgiju, a za njega vam zbilja ne treba ni puno vremena ni sastojaka.

Kremasta tekstura, suptilna slatkoća i poznata aroma vraćaju nas u drage trenutke, najčešće vezane uz obiteljska okupljanja ili drage uspomene iz djetinjstva. Ovo jelo koje baš paše u ovim hladnim danima lako ćete pripremiti, a vaši će ukućani zadovoljno žličicom strugati po zdjelici uživajući u svakom zalogaju.

Na Instagram profilu bivšeg kandidata MasterChefa sezone 2022. pronašli smo jednostavan recept za ovaj desert.

Sastojci

  • 5 žlica riže Arborio
  • Mala žlica meda
  • 1 l mlijeka

Priprema

Rižu staviti u topli lonac. U nekoliko navrata dodavati mlijeko, dok riža ne omekša.Proces će trajati otprilike 40 minuta uz konstantno mješanje kako se riža ne bih uhvatila. Na kraju umiješati med.

Serviranje

Dodati džem po želji te gotovu rižu. Posuti žličicom šećera te karamelizirati brenerom. Zadnji korak možete i ne morate napraviti.

Samozatajni Leo Jurešić natjecao se u kulinarskom showu MasterChef 2022. godine te osvojio simpatije mnogih gledatelja. Iako nije pobijedio, nije odustao od pripremanja slasnih recepata, a njegov je Instagram profil postao prava 'online kuharica' za sve one koji žele pripremiti nešto ukusno!