NE PEČE SE I BRZO JE GOTOVA

Ako volite spoj čokolade i šumskog voća, obavezno isprobajte ovu tortu koja će vas svojim okusom oboriti s nogu

06.03.2021 u 21:05

Bionic
Reading

Često čujemo od prijatelja kako im se ne da pripremati torte koje zahtijevaju sate pripreme. Potpuno ih razumijemo. Pogotovo kada uzmemo u obzir da postoji pregršt slastica koje je moguće pripremiti u svega pola sata ili brže. Jedan takav brzinski recept danas smo odlučili podijeliti s vama. Riječ je o koliko-toliko zdravoj torti od čokolade i šumskog voća koja se ne peče i neće vam oduzeti previše vremena

Sastojci

  • 100 g piškota
  • 300 ml mlijeka
  • 600 g zaleđenog šumskog voća
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g kukuruznog škroba
  • 100 ml vode
  • 800 ml mlijeka
  • 125 g šećera
  • 160 g Pudinga s okusom vanilije u prahu
  • 200 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 150 ml vrućeg slatkog vrhnja

Priprema

1. U zdjelicu prelijte toplo mlijeko pa svaki piškot namočite u njega i poredajte na dno pleha. Ponovite postupak dok ne prekrijete dno u potpunosti. Za kalup veličine 23 cm bit će vam potrebno cca. 14 piškota.

2. Na vatri otopite zaleđeno šumsko voće i šećer u prahu. Kad provrije, dodajte mješavinu kukuruznog škroba i vode pa kuhajte miješajući još nekoliko minuta dok se ne zgusne.

3. Voćnu smjesu prelijte preko piškota pa kolač stavite u hladnjak na pola sata.

4. U loncu zakuhajte mlijeko pa dodajte šećer i puding u prahu. Miješajte na vatri pjenjačom dok puding ne bude gotov.

5. U posebnoj posudi izmiksajte maslac, dodajte puding i sve dobro sjedinite mikserom. Kremu prelijte preko ohlađenog kolača i vratite u hladnjak na pola sata.

6. U vruće slatko vrhnje dodajte komadiće crne čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Glazuru prelijte preko torte i dobro ohladite prije posluživanja (minimalno jedan sat). Tortu po želji ukrasite šumskim voćem.

U slast!