DORUČAK, RUČAK ILI VEČERA

Trokuti od sira s kupovnim korama gotovi su u trenu, a još brže će nestati s tanjura

05.03.2021 u 12:18

Bionic
Reading

Kada vam dolaze iznenadni gosti ili se vaši ukućani zažele kasne večere, ovi slani trokuti sa sirom idealno su rješenje. Gotovi su vrlo brzo i toliko ukusni da će u trenu nestati s tanjura. Ukoliko ste ljubitelj slatkog, istu smjesu možete pošećeriti i napraviti slatke trokute, a jednom kada isprobate ovaj recept, sigurni smo da ćete ga s veseljem raditi još mnogo puta

Sastojci

  • kore za pite i štrudle
  • 500 g svježeg punomasnog sira za pite
  • 2 jaja
  • sol
  • malo kiselog mlijeka za razrjeđivanje

Priprema

1. U zdjeli pomiješajte sir, jaja, sol (ovisno o tome koliko je sir slan) i vrlo malo kiselog mlijeka. Smjesa ne smije biti rijetka kako se ne bi razlila kada je stavite na kore.

2. Na radnu ploču stavite jednu koru te je uz pomoć kista premažite mješavinom vode i ulja. Preklopite je na pola po dužini, ponovno premažite i ponovno preklopite po dužini. Zatim je premažite s obje strane.

3. Cijelom dužinom kore u tanjem sloju stavite smjesu sa sirom, poškropite mješavinom vode i ulja pa motajte na način da uzmete lijevi kraj kore i krećete s cik-cak motanjem na desno pa ponovno na lijevo... i tako dok ne dođete do kraja. Cilj je dobiti oblik trokuta (pogledati u videu ispod).

4. Postupak ponavljajte dok vam ne nestane kora i smjese. Jednu žlicu smjese sa sirom ostavite netaknutu, u nju dodajte malo mlijeka i žličicu ulja, promiješajte pa time premažite trokute poredane na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom.

5. Trokute sa sirom posipajte sezamom i pecite na 180 stupnjeva 35-40 minuta, ovisno o pećnici.

U slast!

Trokuti sa sirom Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube