jednostavnije ne može

Ako ste u potrazi za savršenom čokoladnom tortom, ovo je jedini recept koji će vam trebati

12.04.2022 u 12:52

Bionic
Reading

Uskršnji vikend je pred nama, a za u prigodu sigurno će vam dobro doći recept za čokoladnu tortu za čiju je pripremu potrebna samo jedna zdjela, a okus osvaja baš sve

Super jednostavna, laka za pripremu, a tako ukusna ova čokoladna torta je savršen desert za baš svaku prigodu i obiteljsko slavlje. Desert je to koji mami uzdahe oduševljenja kako izgledom tako i okusom, a jednostavnost pripreme bit će itekako dovoljna motiv da ovaj recept ponovite više puta.

Potrebni sastojci:

  • Omekšali maslac, za namastiti kalupe
  • 200 g brašna
  • 300 g šećera
  • 75 g kakao praha
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 1 ¼ žličice soli
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 180 ml mlaćenice, sobne temperature
  • 180 vruće vode
  • 2 žličice čistog ekstrakta vanilije
  • 90 ml biljnog ulja
  • Čokoladna glazura

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dva okrugla kalupa dimenzija 20x5 cm namažite maslacem i pospite brašnom, a zatim istresite višak.

U velikoj zdjeli umutite zajedno brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Nakon toga dodajte miješajući jaja, mlaćenicu, ekstrakt vanilije i ulje.

Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjernu u dva pripremljena kalupa, a zatim stavite peći u zagrijanu pećnicu. Pecite sve dok gornji sloj ne porumeni, oko 30 minuta. Nakon toga pečeni biskvit premjestite na hlađenje na kuhinjsku rešetku i ostavite 15 minuta.

Kada se kolač prohladio, uklonite kalup i okrenite kolač s gornjom stranom prema gore i ostavite ga da se do kraja ohladi.

Napravite čokoladnu glazuru i sa otprilike 350 ml namažite jedan gornji sloj kolača, preklopite s drugom korom i sve, uključujući i bočne strane obilno namažite glazurom. Stavite u hladnjak na oko 20 minuta, a zatim još jednom premažite s ostatkom glazure.

Dodatni savjet: Pečeni biskvit za ovaj kolač mogu se čuvati umotani u prozirnu foliju na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku preko noći tako da si možete znatno olakšati pripremu ovog deserta.