spavaća soba

8 dekorativnih trendova: Evo što trenutno dominira u dizajnu interijera

Izvor: Promo fotografije / Autor: Prima namještaj

Nova sezona sa sobom donosi zanimljive trendove u dizajnu interijera, a ovo su neki od najpopularnijih koje možete primijeniti i u spavaćoj sobi

Cvjetni uzorak

Egzotično cvijeće i faunu koja je vladala interijerima u ljetnim mjesecima u aktualnoj sezoni uspješno zamjenjuju cvjetni uzorci u zagasitim hladnim tonovima. Istaknuti u vazi, na jastucima, posteljini ili kao velika tapeta na zidu, na koji je naslonjena sofa ili okvir bračnog kreveta, cvijeće i cvjetni motivi u zagasitim nijansama veliki su trend u aktualnoj sezoni, a dizajneri interijera savjetuju da ostatak prostorije izgleda jednostavnije kako bi dekorativni elementi s cvijećem u glavnoj ulozi došli do punog izražaja.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Prima namještaj

Moderna neutralnost

Namještajem prirodnog izgleda u kombinaciji s različitim elementima koji prostoriji daruju lijep i jednostavan izgled ove sezone nikako ne možete pogriješiti. Siva, prema riječima stručnjaka, odlično funkcionira u velikim dijelovima prostorija, od poda pa sve do stropa, a njezinim isticanjem poboljšat ćete izgled ostalih boja, namještaja i sami time oživjeti dizajnersku shemu prostorije. Za dramatični izgled sivu boju kombinirajte sa slojevima tamnih tonova, poput ponoćne plave ili boje pepela. Za svježiji izgled prostorije paletu sivih boja kombinirajte s lakšim i mekanim tonovima, poput zlatnožute ili svijetlozelene boje.

Masivni detalji

Trend dominantnih detalja u interijerima prati nas od prošle sezone, a njegova popularnost nastavlja se i u aktualnoj. Dekorativni elementi poput maštovitog uzglavlja kreveta, ogledala, ukrasnih figurica, visećih noćnih lampi, vaza ili okvira za slike predstavljaju jednostavno rješenje za isticanje luksuznih predmeta u prostoriji.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Prima namještaj

Industrijski, strogi dizajn

Ljubitelji klasike i minimalizma u interijerima ove sezone imaju razloga za slavlje. Crni dekorativni elementi nikad nisu bili popularniji, no ako niste obožavatelji ideje pretjeranog isticanja crne boje u prostoriji, upotrijebite je služeći se metodom 'manjih blokova'. Crne elemente, poput rasvjete, noćnih ormarića ili polica, taktički balansirajte s komadima u bijeloj boji.

Pudrasto, mekano, jednostavno

Tonovi ružičaste starinskog šarma veliki su hit u jesenskoj sezoni te predstavljaju odličnu alternativu uobičajenim zahrđalim tonovima koji dominiraju u hladnijim mjesecima. Kako ističu dizajneri interijera, savršeno će se uklopiti u kombinaciji s metalnim elementima i onima suvremene sive boje. Ako ste dovoljno odvažni, poigrajte se slojevima tkanine i uzoraka, poput baršuna i cvijeća u ružičastim tonovima, kako biste prostor učinili zanimljivijim.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Prima namještaj

Savršene nesavršenosti

Od neusklađenih posteljina i jastučnica do slikarskog uzoraka tapete koji djeluje nedovršeno - navedeni trend dominira interijerima. Govoreći o nesavršenostima, zamijećen je rast trenda prirodnih i praktičnih tekstila koji ne trebaju izgledati previše savršeno. Lan i pamuk idealni su materijali za stvaranje mekog utočišta za opuštanje, a sudeći prema mnoštvu fotografija spavaćih soba na Instagramu i Pinterestu, savršeno nesavršen izgled spavaće sobe veliki je trend u aktualnoj sezoni - ključ se nalazi u jednostavnosti i biranju elemenata skladnih boja.

Teški (i tamni!) materijali

Mornarski plava, ružičasta, tamno zelena... sve su to boje koje voli baršun. Vizualno je nježan, no opet težak - savršen za zimske mjesece. U kombinaciji sa zlatnim detaljima jačina ovog materijala posebno će se istaknuti, a odlučite li ju naglasiti upečatljivom zidnom tapetom, dizajneri interijera savjetuju da upravo ona postane žarišna točka sobe.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Prima namještaj

Meko osvjetljenje

Većina dizajnera interijera slaže se u tome kako je dobro osvjetljenje ključno u spavaćoj sobi. Od lampi na noćnom ormariću do glavne stropne rasvjete, od velikog je značenja mogućnost kontroliranja razine svjetla u prostoriji prema vlastitim željama. Investiranje u pravu rasvjetu za spavaću sobu može vam pomoći u postizanju opuštajućeg efekta prostorije. Stajliš visilice koje zamjenjuju lampe na noćnom ormariću trenutno su najpopularniji odabir, a jednostavno uređenoj sobi darovat će dozu zanimljivosti ili dramatičnosti, ovisno o odabranom modelu.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Prima namještaj