OBRAZOVANJE ZA ŽIVOT

5 razloga zašto odmah upisati studij

15.01.2016 u 09:52

Bionic
Reading

Početak je godine, uobičajno je i uvriježeno donositi nove odluke, poslovne ili životne.

Jedna takva, značajna odluka, može biti i odluka o upisu na studij. To je odluka koja će vam definitivno promijeniti i život i karijeru, a donošenjem iste sigurno ćete se držati zacrtanog. I što je najbolje, s mogućnošću upisa na studij u veljači, postajete aktivni član akademske zajednice čime će preostali mjeseci u godini izgledati potpuno drugačije.

Zašto upisati studij odmah?

1.Studiranje postaje dio vašeg života

Studiranje ne podrazumijeva samo predavanja i polaganje ispita. Na kraju krajeva, niti diploma nije jedina bit studiranja. Zapravo se radi o zajednici, načinu života, sklapanju poznanstva i kontakata koji će nerijetko biti i ostati aktivni kroz cijelu karijeru.

2.Prosječno veći prihodi

Nije nepoznanica kako osobe sa većim stupnjem obrazovanja u prosjeku imaju i veće prihode/plaće. Danas je uz otvorene granice EU, internet i globalno tržište rada moguće graditi karijeru i u inozemstvu, za što je sigurno potrebno priznato obrazovanje.

3.Svjetski predavači i praktična nastava

Kroz studij susretat ćete se s inozemnim predavačima koji će vam prenijeti svoja iskustva, aktualna događanja i svoj način rada. Naravno, očekujte i rad na praktičnim primjerima uz predavače iz prakse, kao i kolegije za koje nikad ne biste naslutili da su toliko zanimljivi.

4.Otvorite nove horizonte

U razgovoru s kolegama, radu s predavačima ili provođenju istraživanja za novi projekt stvorit ćete nove ideje, iskristalizirati svoju viziju ili želju za budućim poslom, ali i otkriti područja poslovanja za koje nikada niste čuli. Napraviti prvi korak za iskrenim budućim pozivom.

5.Biti na pravom mjestu u pravo vrijeme

Tajming je često presudan. Nekad je i dobro biti prvi, ali donijeti odluku u pravo vrijeme, odgovoriti na svoje ambicije i to izborom pravog studija može biti presudan faktor u svačijoj karijeri i životu.

Sveučilište Libertas i ove godine pruža mogućnost upisa na sveučilišne i stručne studije u veljači.

Što vas čeka na pojedinom studiju i više informacija o izvanrednim i redovnim studijima pronađite na: www.sveucilistelibertas.hr ili kontaktirajte
Libertas Centar za karijere
t: 01 5633 112, 01 5633 115
e: upisi@libertas.hr

Pogledajte kako izgleda studirati na jednom od ekonomskih studija na Sveučilištu Libertas: