VIŠESTRUKA KORIST

10 sjajnih razloga za orgazam

27.12.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Zdravstvene beneficije seksa već su poznate, ali i orgazam nam može pomoći kod nekih stanja poput glavobolje. Što drugo savjetovati osim da češće uživate u intimi s voljenom osobom, a evo i deset razloga zašto

1. Glavobolja
Orgazam pomaže kod bolova, odnosno glavobolje. To je dokazala studija na sveučilištu Munster u Njemačkoj. Znanstvenici su uspoređivali 1.000 ispitanika od kojih 200 inače pati od migrena. Oko 60 posto ispitanika reklo je kako je seksualna aktivnost smanjila glavobolju.

2. Grčevi i slične boli
Osim kod glavobolje, orgazam pomaže i kod opuštanja tijela pe ćemo se na zabavan način riješiti grčeva i sličnih manjih tegoba. Kada doživite vrhunac, u tijelu se oslobađa oksitocin, a on pak pojačava razinu endorfina koji olakšavaju bol.

3. Ne morate imati partnera
Orgazam možete postići i sami, a to je jedan od načina da se riješite nakupljenog stresa te so osjećate bolje.

4. Jača imunitet
Sezona prehlada je počela, a jedna je studija na sveučilištu Wilkes pokazala da akcija u krevetu dvaput tjedno jača imunitet. Dakle, imate dobru zabavu s multivitaminskim dodatkom.

5. Jača vezu između partnera
Oksitocin je zaslužan i za emotivnu poplavu i privrženost partneru nakon orgazma. Naime, znanstvenica Amanda Denes sa sveučilišta Connecticut zaključila je da žene koje dožive orgazam osjećaju jaču povezanost s partnerom te više otkrivaju svoje emocije nakon seksa.

6. Jutarnji seks
Znanstvenici tvrde da nas jutarnji seks i orgazam ostavljaju dobre volje i punih baterija za cijeli dan.

7. Redovni ciklus

Orgazam i seks jednom tjedno imaju pozitivan učinak na žensko zdravlje. Znanstvenici sa sveučilišta Columbia i Stanford kažu kako žene koje prakticiraju intimne odnose jednom tjedno imaju redovnu menstruaciju.

8. Povećani klitoris
Prema jednoj od studija koje se bave istraživanjem ljudskog tijela, u sredini ciklusa klitoris se poveća za 20 posto. Women's Health piše da tako otprilike 14 dana ciklusa imate veće šanse doživjeti uzbuđenje i orgazam zbog većeg klitorisa.

9. Mladoliki izgled
Jedan od prijedloga za mladoliki izgled je i seks četiri puta tjedno, tako barem kažu rezultati jedne studije.

10. Zato što možete
Mislite li da spadate u skupinu žena koja teško doživljava orgazam, pročitajte nekoliko savjeta i prepustite se ljubavi i uživanju.