'Fury Revolution Revival Tour'

Žestoko putovanje kroz povijest rock and rolla u režiji Mirana Kurspahića

06.04.2018 u 15:55

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Fury Revolution Revival Tour' redatelja Mirana Kurspahića i dramaturginje Rone Žulj, održat će se 12. travnja u 20 sati, u Polukružnoj dvorani &TD-a

''Fury Revolution Revival Tour' vodi vas na pseudo-dokumentarno putovanje u New York kraja šezdesetih i početka sedamdesetih, kroz društveno-glazbenu scenu klubova Max's Kansas City i CBGB. Ovo je priča o nastanku i padu jedne revolucionarne ideje. O nastanku i padu benda Fury koji tu ideju predstavlja. O politici i slavi, viziji i kompromisu, o mladosti i odrastanju. I glazbenom žanru koji dan-danas predstavlja otpor establišmentu', stoji u najavi &TD-a.

Redatelj Miran Kurspahić kaže kako je predstava izraz njegovog nepopravljivog optimizma i uvjerenosti da je mogućnost za promjenu uvijek prisutna.

'Fury odaje počast svim pionirima, onima koji su probijali led u bilo kojem području i prkosili većini. Dopustili smo da nas se uvjeri kako je otpor uzaludan, no ima još nas nekolicina naivnih koji se drsko opiremo značenju i vidimo svjetlo na kraju tunela, premda se tamo nalazio zid', ističe Kurspahić i dodaje da se 'Fury' izvodi na engleskom i bez titlova, s vrlo glasnom i sirovom glazbom uživo sa scene.

Pored njega, u predstavi kao glumci i glazbenici nastupaju Nikša Marinović, Domagoj Janković, Karlo Mrkša i Sven Jakir. Autorsku glazbu potpisuju sami izvođači, video Vanja Vascarac, a kostime Domagoj Štimac iz modno-dizajnerskoga dvojca TWINS.

Na premijeru 12. travnja ulazi se isključivo s pozivnicom, a reprize su najavljene 13. i 14. travnja.