STIŽE U RUJNU

Završilo snimanje druge sezone dramske serije 'Novine'

28.05.2018 u 11:42

Bionic
Reading

Redatelj Dalibor Matanić na Facebooku je objavio da je završeno snimanje druge sezone njegove hvaljene dramske serije 'Novine', koju je u travnju kupio američki Netflix, najveća i najvažnija svjetska platforma za streamanje programa

Prvih 12 epizoda prve sezone 'Novina' na Netflixu su dostupne od travnja, a poznatoj se američkoj i svjetskoj mrežnoj videoteci serija očigledno jako svidjela pa je na neviđeno tada kupila i drugu sezonu, čije je snimanje upravo završeno. Na svome Facebooku vijest je objavio redatelj Dalibor Matanić.

Druga sezona počela se snimati u veljači, a prema najavama trebala bi biti još mračnija od prve te imati 11 epizoda. Ekipa je dio posla odradila u Rijeci, a drugom polovicom ožujka preselili su se u Zagreb. 'Novine' se na programu Hrvatske radiotelevizije očekuju u rujnu, nakon čega će od siječnja 2019. biti dostupne i na Netflixu.

  • +10
Premijera prve sezone serije 'Novine' Izvor: Cropix / Autor: Pixsell, Cropix

Dramska serija 'Novine' govori o životu i radu novinara i urednika fiktivnih novina u Rijeci, koje se smatraju jedinim preostalim neovisnim medijem u Hrvatskoj. Stvar se kompliciraju kad ih kupi tajkun blizak s vlašću. U fokusu druge sezone, koja je trenutno na pola snimanja, predsjednički je kandidat Ludvig Tomašević u nemilosrdnoj, gotovo dijaboličnoj borbi za vlast, a ne preže ni od naručivanja višestrukih ubojstava, čime je završila prva sezona.

'Novine' su za HRT realizirali produkcijska kuća Drugi plan te producenti Miodrag Sila i Nebojša Taraba. Režiju potpisuje Dalibor Matanić po scenariju novinara i urednika Ivice Đikića. U seriji nastupa osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.