DRUGA SEZONA

Pala prva klapa: Počelo snimanje novih epizoda serije 'Novine'

13.02.2018 u 10:22

Bionic
Reading

Redatelj Dalibor Matanić je najavio početak snimanja druge sezone televizijske serije 'Novine' u Rijeci. Fokus se u njoj prebacuje na političare, a autori obećaju da će biti još mračnija nego ono što su gledatelji mogli vidjeti u prvih 12 epizoda kad se bavila previranjima unutar redakcije riječkog dnevnog lista

Na svome Facebooku redatelj Dalibor Matanić najavio je početak snimanja druge sezone dramske serije 'Novine' prema scenariju novinara i urednika Ivice Đikića. Imat će 11 epizoda, a nakon što posao odrade u Rijeci, drugom polovicom ožujka ekipa seli u Zagreb gdje ostaje do kraja svibnja. 'Novine' se na programu Hrvatske radiotelevizije očekuju najesen.

Prva sezona, koja je premijeru imala 13. listopada 2016., bavila se uredničkom i vlasničkom strukturom u riječkome dnevnom listu Novine. Nakon seciranja medija, druga sezona bavi se politikom, odnosno predsjedničkim kandidatom Ludvigom Tomaševićem, kojeg glumi Dragan Despot. Serija će pokazati njegovu borbu za vlast, a pored već poznatog glumačkog postava, uključit će još desetak novih likova.

  • +15
Snimanje prve sezone HRT-ove serije 'Novine' Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Neki od osamdesetak glumaca 'Novina' su, pored spomenutog Despota, Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković i Tihana Lazović.