JAVNA POSUDBA

ZAMP nakon glazbe preuzima naplatu prava za pisce i prevoditelje

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 25.10.2017 15:13
  • Objavljeno 25.10.2017 u 15:13
Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

U ime Društva hrvatskih književnika HDS ZAMP će od ove godine obavljati sve poslove oko podjele naknada za javnu posudbu književnih djela svim nositeljima prava na književna djela – književnicima, prevoditeljima i ilustratorima. Obavijesti su poslali na oko 1300 adresa, a sve ostale zainteresirane, neovisno o članstvu u književnim udrugama, pozivaju da im se jave

Društvo hrvatskih književnika, kojem od 2013. Ministarstvo kulture osigurava naknadu književnicima, prevoditeljima i ilustratorima za javnu posudbu njihovih književnih djela, od ove godine je poslove ostvarivanja tih prava povjerio HDS ZAMP-u koji će obrađivati podatke o posudbi i autorima te obračunavati i isplaćivati utvrđene naknade.

Prava na njih imaju redovni članovi Društva hrvatskih književnika te drugih književnih, prevodilačkih, ilustratorskih ili likovnih udruga, ali i oni koji nisu članovi.

Dopise su iz HDS ZAMP-a zasad poslali na adrese oko 1300 autora, nasljednika i nositelja književnih prava, a zainteresirane pozivaju da im se jave ispunjavanjem i slanjem dokumenata (potpisanog obrasca Punomoći i Izjavu o PDV-u) poštom na adresu Hrvatskog društva skladatelja, Službe zaštite autorskih muzičkih prava ili na mail javna.posudba@hds.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!