POVIŠENE EMOCIJE

Zagrebačka filharmonija održala humanitarni koncert za Japan

  • Autor: Agencija VLM
  • Zadnja izmjena 05.04.2011 13:10
  • Objavljeno 05.04.2011 u 13:10
lisinski_japan4-040411

lisinski_japan4-040411

Izvor: Cropix / Autor: Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao je maestro Uroš Lajovic u izvedbama Tragične uvertire Johannesa Brahmsa i Pete simfonije Ludwiga van Beethovena. Stihove Tina Ujevića čitao je dramski umjetnik Goran Matović

Zagrebačka filharmonija je u ponedjeljak, 4. travnja, ni tjedan dana nakon vrlo uspješnog dobrotvornog koncerta za Zakladu Ana Rukavina, odsvirala još jedan veliki humanitarni koncert. S Koncertom za Japan Zagrebačka filharmonija pridružila se nizu vodećih umjetnika i orkestara u međunarodnoj umjetničkoj inicijativi "Play & Pray for Japan" za pomoć Japanu stradalom od posljedica katastrofalnog potresa.

U atmosferi povišenih emocija orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao je maestro Uroš Lajovic u izvedbama Tragične uvertire Johannesa Brahmsa i Pete simfonije Ludwiga van Beethovena. Stihove pjesme Pobratimstvo lica u svemiru Tina Ujevića čitao je dramski umjetnik Goran Matović, a zborskim pokličem U boj, u boj iz Zrinjskog Ivana pl. Zajca, uz sudjelovanje Zbora Ivan Goran Kovačić, poslana je simbolična poruka podrške svim stradalima u Japanu.

Publici u dvorani prigodnim govorima obratili su se japanski veleposlanik Yoshio Tamura, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić.

Kako je ulaz na koncert bio slobodan, prikupljali se se dobrovoljni novčani prilozi. Donacije se i dalje mogu uplaćivati na poseban broj žiro-računa Hrvatskoga crvenog križa za Japan 2340009 – 1511555516 pozivom na 02.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi