OD 16. DO 25. SRPNJA

Zagreb Film Festival gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac, publiku očekuje osam hit-naslova

11.07.2019 u 10:12

Bionic
Reading

Islandski hit 'Halla ide u rat', iznenađenje prošlogodišnjeg festivala u Cannesu prvi je u nizu filmova iz distribucije Zagreb Film Festivala koji će se prikazati na Ljetnoj pozornici Tuškanac u gostujućem programu ZFF-a od 16. do 25. srpnja

Osim 'Halle', neobične akcijske komedije u kojoj se sredovječna učiteljica pjevanja usput bavi i ekoterorizmom, u programu su i triler 'Tranzit' njemačkog redatelja Christiana Petzolda, Tranzit te 'Moje neobično ljeto s Tess', festivalski hit koji je dobio je nagradu publike na ovogodišnjem festivalu KinoKino u kinu Europa.

Prikazat će se i 'Teret', dobitnik Zlatnih kolica za najbolji film na prošlom ZFF-u, s Leonom Lučevim u ulozi vozača kamiona koji za vrijeme NATO-ova bombardiranja Srbije s Kosova u Beograd mora prevesti tajni teret te 'Stari momci', romantična komedija i nova verzija priče o popularnom nosonji Cyranu de Bergeracu. U Bergeracovim čizmama ovaj se put nađe tinejdžer Amberson, šmokljan i dijete iz radničke klase na stipendiji koji spletom okolnosti postane ljubavni posrednik za popularnog sportaša Winchestera.

Brazilski film 'Voljeni', nadahnut istinitim događajima iz života redatelja Gustava Pizzija i suscenaristice i glumice Karine Teles, obiteljska je humorna melodrama koja se vrti oko odlaska sina u Njemačku kako bi igrao profesionalni rukomet.

U programu su i 'Ne ostavljaj me', novi film priznate bosanskohercegovačke redateljice Aide Begić, koji o izbjegličkoj krizi govori iz dječje perspektive te belgijski film 'Na putu'. U njemu Sybille i njen sin na konjima putuju kroz epske krajolike Kirgistana. Osim što je podvig ponajprije ispit njihova odnosa, sve što će ih tamo dočekati odredit će ih na način koji nisu očekivali.

'Halla ide u rat' prikazuje se 16. i 25. srpnja, 'Tranzit' 17. srpnja, 'Moje neobično ljeto s Tess' 18. srpnja, 'Teret' 19. srpnja, 'Stari momci' 20. srpnja, 'Voljeni' 21. srpnja, 'Ne ostavljaj me' 23. srpnja i 'Na putu' 24. srpnja. Sve projekcije počinju u 21.30 sati, osim 'Moje neobično ljeto s Tess', koje se prikazuje nešto ranije, u 21 sat.

Zagreb Film Festival održat će se u studenome.