'SIDRO I NADA'

Geraldine Chaplin u Zagrebu predstavlja svoju novu romantičnu komediju

16.11.2018 u 10:40

Bionic
Reading

Ikona španjolskog, američkog i francuskog filma Geraldine Chaplin, kći slavnog Charlieja Chaplina, 17. studenoga gostuje na Zagreb Film Festivalu na kojem će predstaviti svoju novu romantičnu komediju 'Sidro i nada'

Španjolska romantična komedija redatelja Carlosa Marques-Marceta, 'Sidro i nada', 17. studenoga u 20 sati zatvara ZFF u zagrebačkom kinu Europa. Pored Geraldine Chaplin, u njoj glumi i njezina kćerka Oona Chaplin, koju šira publika najbolje poznaje po ulozi Talise Stark u hit-serijalu HBO-a 'Igra prijestolja'. Ostatak filmske ekipe čine Natalia Tena i David Verdaguer, a kritika, kako najavljuju iz ZFF-a, 'Sidro i nadu' opisuje kao 'pametnu i pristupačnu priču o emocionalnom putovanju' dvije prijateljice te kao 'iskreno promišljanje moderne ljubavi i obitelji'.

Kat i Eva uživaju u jednostavnom boemskom životu na tijesnom riječnom brodu koji polako klizi londonskim kanalima ugledajući se dobrim dijelom na Evinu majku koja je živjela u komuni. Kat je zadovoljna situacijom, ali Eva želi dijete. Tad se pojavi Roger, Katin veseli i nespretni prijatelj iz Barcelone koji osim dobrog humora ima i spermu koja je potrebna za stvaranje živog bića. Jedne pijane večeri trojac donose brzopletu odluku i tako kreće Evina dugo očekivana trudnoća. Ipak, postoji problem: nitko od njih nije siguran koju ulogu želi ili može imati u životu budućeg djeteta.

Ove godine pobjednik ZFF-a i svečana dodjela nagrada ne održavaju se na zatvaranju prije večernje projekcije, nego po prvi put ranije u subotu 17. studenog, u dvorani Müller s početkom u 13 sati.

Ceremoniju dodjele koja nije otvorena za javnost vode direktor festivala Boris T. Matić i izvršni direktor Hrvoje Laurenta, a pobjednike će proglasiti predstavnici žirija. Za dugometražni igrani film to su Juho Kuosmanen, Maja Miloš, Deborah Kara Unger, za kratkometražni György Mór Kárpáti, Jelena Mišeljić i Matija Vukšić, a za Ponovno s nama Bojana Burnać, Jasna Nanut i Marina Andree Škop. Žiri programa PLUS su srednjoškolci Lucija Brašnić, Klara Jovanov, Rene Rehak, Dominik Sečen i Lea Vukmanić.