FESTIVAL U MUO-U

Vrijeme je za Exitove predstave pod vedrim nebom

18.06.2013 u 13:39

Bionic
Reading

Četvrtu godinu zaredom, Teatar Exit seli se na otvorenu pozornicu Muzeja za umjetnost i obrt gdje će u sklopu festivala Ljetne noći Teatra Exit biti izvedeno petnaest predstava

Ljetne noći Teatra Exit i ove godine održat će se u dva bloka, tijekom čitavog srpanja te od 29. kolovoza do 8. rujna.

Ovogodišnje izdanje Festivala donosi nekoliko novih predstava. Pretpremijerno će biti izvedena monodrama 'Izložak br. 49' prema tekstu 'Nipple Jesus' Nicka Hornbyja u režiji i izvedbi Damira Poljičaka.

To je ujedno i jedina predstava koja će se izvoditi u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt, a nakon festivala obići će i nekolicinu drugih muzeja.

U sklopu suradnje s Akademijom dramske umjetnosti, publika će imat prilike pogledati kako mladi glumci izvode Shakespearea u predstavama 'Mnogo vike ni za što' i 'Ukroćena goropadnica', a za vruće ljetne dane Exit je pripremio i vlastiti premijeran naslov, predstavu 'Njuške'.

Nastalu prema tekstu C. J. Johnsona u režiji Matka Raguža predstavu izvode Enes Vejzović, Janko Rakoš i Filip Križan.

Osim potonje, i ove godine na programu su Exitove dobro znane predstave, među kojima su one novije poput 'Plemena' u režiji Slavice Knežević i 'Sutra (ni)je novi dan' Ivice Boban, te već dobro poznate 'CABAres CABArei' Zijaha A. Sokolovića, 'Kontrabas' s Reneom Medvešekom i druge.

Priliku izvedbe pod vedrim nebom napokon su dobili i 'Kauboji', koji zatvaraju festival u rujnu.

Od gostovanja valja spomenuti svojevrsne počasne goste, Kazalište Planet Art, s predstavom 'Stilske vježbe' koja je ove godine proslavila 40 godišnjicu izvođenja, a tu je i predstava 'Naši dani' Proces Teatra iz Novog Sada.

Nakon prošlogodišnjih sjajnih izvedbi kazališta Theatre Ad Infinitum iz Londona, ove godine nažalost nema engleskih gostovanja zbog financija, rečeno je na konferenciji za novinare.

Kao i prethodnih godina, roditelji željni kazališnog iskustva imat će prilike svoje mališane ostaviti na čuvanju u sklopu organiziranih kreativnih radionica.

Karte za sve predstave bit će u prodaji nakon 20. lipnja, a više informacija o rasporedu predstava potražite na internetskim stranicama.