NAGRADNJAČA

Vodimo vas na predstavu 'Buba u uhu'

28.11.2013 u 09:26

Bionic
Reading

Gotovo trideset godina nakon što je prva izvedba 'Bube u uhu' odigrana na daskama Satiričkog kazališta Kerempuh, u sklopu obilježavanja 50. godišnjice ovog teatra, najavljujemo veliki povratak legendarnog naslova.

Druga ovosezonska premijera Kazališta Kerempuh je upravo 'Buba u uhu' Georgesa Feydeaua u režiji Krešimira Dolenčića, koji je u Kerempuhu s velikim uspjehom već postavio dvije hit predstave – 'Čudo u Poskokovoj Dragi' Ante Tomića i 'Krletku' Jeana Poireta. Premijera 'Bube u uhu', koju autorski tim najavljuje kao urnebesni kazališni spektakl, održat će se 29. studenoga u 20 sati.

'Buba u uhu' napisana je na samom početku dvadesetog stoljeća, u posljednjim bezbrižnim danima građanskog društva. Od trenutka kada je napisana 'Buba u uhu', komedija nastala na čvrstim temeljima vodvilja i bulevarskog kazališta, ne skida se s repertoara svjetskih i domaćih kazališta. Više od nekoliko stotina izvedbi samo na daskama Kerempuha svjedoče o nepresušnoj potrebi publike za humorom situacije i karaktera, humorom koji je odraz želje za životom te neprekidne potrage za ljubavlju i srećom. Georges Feydeau bio je iznimno vrijedan autor koji je iza sebe ostavio više od 60 komedija, a njegov će opus postati izvor nadahnuća za pisce teatra apsurda te one nadrealističkog i dadaističkog pravca.

Glavni ljubavni par igraju Linda Begonja i Borko Perić, a u predstavi sudjeluje velik dio ansambla Kerempuha: Željko Königsknecht, Filip Detelić, Tarik Filipović, Luka Petrušić, Anita Matić Delić, Mario Mirković, Ana Maras Harmander, Hrvoje Kečkeš, Elizabeta Kukić, Mia Begović, Edo Vujić i Velimir Čokljat.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio po dvije ulaznice za pretpremijerne izvedbe 26, 27. i 28. studenoga u 20 h.

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji datum žele ulaznice.

Dvije ulaznice za predstavu 26. studenog osvojila je Kristina Valetić

Dvije ulaznice za predstavu 27. studenog osvojio je Željko Kušter

Dvije ulaznice za predstavu 28. studenog osvojila je Iva Vinter