u mostaru

Velik uspjeh Planet Arta: Tri nagrade kazalištu, jedna od njih Marku Torjancu

31.05.2023 u 11:33

Bionic
Reading

Predstava ‘Tko je ovdje lud?’ Kazališta Planet Art osvojila je na XX Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru čak tri nagrade

Osvojila je Veliku Lisku za najbolju predstavu po izboru publike, Veliku Lisku za najbolju predstavu po izboru medija te je Marko Torjanac osvojio Veliku Lisku za glavnu mušku ulogu, stoji u priopćenju.

Ova zarazna komedija koja nas ‘kroz šest koraka i jedan uvid vodi do najveće tajne’ izazvala je oduševljenje i publike i struke te primila je pozive na još nekoliko festivala.

U predstavi, prema priči neobičnog pisca kojem je ovo jedino djelo, Natalija Đorđević i Marko Torjanac vode publiku kroz brojne duhovite seanse izmjenjujući mnoge karaktere koje možemo prepoznati iz života. No, sam kraj je iznenađenje. Ova je urnebesna komedija odmah nakon premijere od kritike prozvana ‘novim Stilskim vježbama’, a sudeći po već 12 godina dugom životu, prijemu publike i nagradama za sada opravdava ovu laskavu usporedbu.

'Izazov igrati pred publikom koja vas ne poznaje i nema predznanja o vama. Tu je važna samo predstava i ako prijeđe rampu i poveže se s publikom iz druge sredine, to je najveće priznanje koje se, evo, oživotvorilo u nagradama.

Želim zahvaliti Festivalu na pozivu i čestitati cijeloj ekipi Planet Arta, a prije svega mojoj partnerici u predstavi Nataliji Đorđević s kojom želim podijeliti ovu glumačku nagradu, jer u ovakvoj predstavi nema nas jedno bez drugog i Natalija ju je jednako zaslužila', rekao nam je Marko Torjanac, ravnatelj Planet Arta, redatelj predstave i nagrađeni glumac na Festivalu.

Svi koji nisu pogledali “Tko je ovdje lud?” moći će to učiniti na jesen u Zagrebu.