KAZALIŠNA POSLASTICA

Uskoro premijera predstave 'Bez trećeg'

29.11.2019 u 19:44

Bionic
Reading

U prosincu, točnije 14. 12., kazalište Knap u suradnji sa Gala Teatrom priprema još jednu premijeru. Riječ je o proslavljenoj psihološkoj drami Milana Begovića u kojoj glavnu ulogu igraju naši poznati glumci Matija Prskalo (Giga Barićeva) i Mladen Vulić (Marko Barić)

Radnja je smještena na Gornjem Gradu u veljači 1926. godine. Giga je godinama čekala da joj se suprug vrati iz rata i odbijala prosce koji su je uvjeravali da joj je muž mrtav i da treba nastaviti sa životom. Marko Barić nakon osam godina ruskog zarobljeništva vraća se ženi s kojom nikad nije doživio prvu bračnu noć jer ih je rat razdvojio odmah nakon vjenčanja.

Milan Begović (1876. – 1948.), jedan od najznačajnijih hrvatskih književnika, kao inspiraciju za ovu dramu koristi mitološku priču o Odiseju i Penelopi. Preciznim psihološkim nijansiranjem odnosa muškarca i žene Begović je stvorio univerzalno djelo koje ni danas nije izgubilo na svojoj aktualnosti. Ulaznice je moguće rezervirati i kupiti za termin pretpremijere koja će se održati u petak, 13. prosinca u 20 sati.