rekordna zarada

U pripremi je nastavak 'Jokera', očekuje se da će se ponovo udružiti Todd Phillips i Joaquin Phoenix

21.11.2019 u 09:54

Bionic
Reading

'Joker' je do sada zaradio više od milijardu dolara, a najavljen je nastavak filma na kojem bi se trabali ponovo udružiti redatelj i glavni glumac velikog hita

Tijekom prošlog vikenda 'Joker' je, posve očekivano, premašio milijardu dolara utrška na svjetskim kino blagajnama i postao najgledaniji film svih vremena s predikatom R (Restricted, što u SAD-u znači da film ne smiju gledati osobe mlađe od 17 godina bez pratnje odraslih), nadmašivši 'Deadpool'.

Nakon što je film prikazan na prestižnom filmskom festivalu u Veneciji gdje je odnio pobjedu, te nakon sjajnih rezultata gledanosti, ne čudi vijest koju je objavio Hollywood Reporter o tome da Warner Bros i DC spermaju nastavak 'Jokera'. Prema njihovim informacijama velika je vjerojatnost da će se na projektu ponovo udružiti redatelj Todd Phillips i glavni glumac Joaquin Phoenix, a za scenarij će zajedno s Phillipsom, i ovoga puta biti zadužen Scott Silver.

Nema još službene potvrde za vijest, no navodno priča ide još i dublje jer je dugoročni plan razviti zasebne filmove o počecima cijelog portfelja DC-evih likova. Već se u 'Jokeru' Phillips pozabavio dijelom priče o Btamanovim počecima, tj o prošlosti malog Brucea Waynea.

Ipak, tu priču neće dalje razrađivati Phillips, nego scenarist i redatelj Matt Reeves, kojemu je projekt već povjeren i njegov 'Batman' s Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi, u kina stiže 25. lipnja 2021. Hollywood Reporter nagađa da bi zlikovac kojim bi se Phillips i njegova ekipa mogli pozabaviti mogao biti ili Darkseid, tiraninj kojega slave kao boga zla, ili Lex Luthor, glavni Supermenov protivnik.

Hollywood Reporter također nagađa da bi redatelj Todd Phillips mogao neočekivano pouno zaraditi od uspjeha 'Jokera, njihova je procena da bi mu, kad se slegne prašina, na račun moglo sjesti ukupno oko 100 milijuna dolara. Navodno jer je njegov uspjeh tim veći zbog relativno 'malog' budžeta 'Jokera, koji je iznostio oko 60 milijuna dolara.