petak

U Galeriji Matice Hrvatske otvara se izložba 'Kretanja' Ive Zagode

24.05.2023 u 09:55

Bionic
Reading

Kustos izložbe je Gregor Sirotić Marušić, a otvorenje je predviđeno za petak 26. svibnja u 20 sati. Izložba će biti otvorena do 8. lipnja

Otvorenje izložbe "Kretanja" autorice Ive Zagode održat će se 26. svibnja u Galeriji MH s početkom u 20 sati. Izložbu možete posjetiti do 8. lipnja, radnim danom od 13 do 19 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Koristeći glazbu kao polazišnu točku u svojem radu, u kojem se proces njene vizualne interpretacije do sada prvenstveno odvijao na dvodimenzionalnoj podlozi slikarskog platna, autorica istražuje mogućnosti izražavanja u trodimenzionalnom obliku. Polazeći od opažanja, šetnji i osluškivanja autorica Iva Zagoda ciklusom "Kretanja" opredmećuje svakodnevnu dinamiku svijeta. Objekti nastali pretežno od industrijskih materijala u prostor ulaze kao upečatljivi čvorovi boja, linija i tekstura.

Iva Zagoda rođena je 1992. godine u Zagrebu, završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku slikarskog usmjerenja, u klasi prof. Damira Sokića 2019. godine. Izlagala je na pet samostalnih i desetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu od kojih valja istaknuti: samostalne izložbe Zaron, Galerija Kranjčar; Odgovor glazbi, Galerija Greta te Opterećenje slobode, Academia Moderna. Dobitnica je Grandprix nagrade na 16. Erste fragmentima; druge otkupne nagrade muzeja grada Rovinja te stipendije za studentsku razmjenu erasmus + u Pragu. Živi i radi u Zagrebu.