4. History Film Festival

U galeriji Kortil: Otvorena izložba 'Mala kronika - klasici Zagrebačke škole crtanog film'

  • Autor: D.A.M./Hina
  • Zadnja izmjena 08.09.2020 22:57
  • Objavljeno 08.09.2020 u 22:57
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Otvaranjem multimedijalne izložbe 'Mala kronika - klasici Zagrebačke škole crtanog filma' u galeriji Kortil Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci u utorak je počeo 4. History Film Festival

Ove godine History Film Festival, koji donosi povijesne dokumentarne filmove, u službenoj natjecateljskoj konkurenciji ima 21 film, izabran među 134 prijavljena filma iz 37 zemalja svijeta.

Prošle godine pokrenut program inkluzivnog kina, koji filmove prilagođava slijepim, slabovidnim ili gluhim osobama, ove godine u suradnji s udrugama donosi tri prilagođena filma, kazao je direktor festivala Bernardin Modrić. Programom 'RI-thinking History' festival se uključuje u projekt 'Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture'.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

History Film Festival će se posebnim programom prisjetiti i velikana filmske umjetnosti Federica Fellinija povodom 100. godišnjice rođenja kao i Vatroslava Mimice, preminulog ove godine. Njegovo stvaralaštvo je povezano sa 60. obljetnicom Zagreb filma i Zagrebačkom škole crtanog filma te je tim povodom u galeriji Kortil otvorena izložba o zagrebačkoj školi iz fundusa Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Posljednjeg dana festivala, 12, rujna, predstavit će se monografija 'Milena Dravić' autorice Anite Panić. Izložbu i festival je otvorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Otvorena izložba 'Mala kronika - klasici Zagrebačke škole crtanog film'

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!