VIENNA DESIGN WEEK

U Beču otvorena izložba 'Croatian holiday 2012.'

28.09.2012 u 10:29

Bionic
Reading

U sklopu Bečkog tjedna dizajna, u izložbenom prostoru Gschwander, otvorena je u četvrtak navečer izložba 'Croatian Holiday 2012' na kojoj su predstavljeni eksponati 20-ak mladih hrvatskih dizajnera

Izložba 'Croatian Holiday 2012.' dio je velike izložbe u tom prostoru i biti na njoj predstavlja veliku čast, izjavila je jedna od kustosica izložbe Ivana Borovnjak

Izložba predstavlja ne samo izvanredne dizajnerske predmete nego kroz njih pokušava kritički i istraživački produbiti problematiku svakodnevnice i turizma, rekla je kustosica Borovnjak. Također je dodala da je to pokušaj da se uspostavi izravna komunikacija između dva sektora u Hrvatskoj, turizma i dizajna, odnosno postavlja pitanja u kojoj mjeri dizajn može učiniti svakodnevnicu bogatijom i stimulativnijom.

Izložba 'Croatian Holiday 2012', kao promišljanje dizajna u turizmu i turizma u dizajnu, uključuje kolekciju proizvoda inspiriranu upravo turizmom kao glavnom okosnicom novonastalih ideja, kazala je ona dodajući da je riječ o putujućoj izložbi.

Organizator izložbe je Hrvatsko dizajnersko društvo.

Program Vienna Design Weeka, koji se održava šesti put, obuhvaća stotinjak priredbi na 60 lokacija diljem Beča. Ove godine najviše manifestacija održat će se u 15. i 16. bečkom okrugu, najavili su organizatori, a posebice u prostoru Gschwander, gdje je uz ostalo i središte festivala. Prema riječima organizatora Tulge Beyerle i Lili Hallein, Bečki tjedan dizajna traje do 7. listopada, a glavni grad Austrije bit će potpuno u znaku dizajna.