'NEGDJE IZMEĐU'

U 14. godini Ana Benačić objavila svoj treći roman

26.03.2013 u 11:50

Bionic
Reading

'Negdje između' - treća knjiga 14-godišnje Vinkovčanke Ane Benačić predstavljena je u velikoj dvorani vinkovačkog ogranka Matice hrvatske

Predstavljajući roman, u kojem je glavni lik anđeo Klaudija koja od Boga dobiva zadatak otići na Zemlju te pronaći izgubljene duše, Ivana Petričević navela je kako je riječ o autorici koja, iako ima tek 14 godina, polagano kroči među najčitanije pisce dječje literature u Hrvatskoj.

'Živimo u vremenu u kojem mladi jako malo pozornosti pridodaju čitanju, a kamoli pisanju i privrženiji su nekim modernijim načinima komuniciranja, te je usmjerenost Ane Benačić prema pisanoj riječi tim značajnija', istaknula je Petričević.

Predsjednik vinkovačkog ogranka Matice hrvatske Dražen Švagelj rekao je da se roman 'Negdje između' bavi vječitom tematikom o tome što se događa s čovjekovom dušom nakon smrti.

'Naša se Ana usudila čak komunicirati s Bogom', kazao je Švagelj ocijenivši kako je riječ o suvremenoj tematici koja je po ozbiljnosti, kojom joj autorica prilazi, više namijenjenoj odraslima nego mladima.

Urednik Biblioteke za djecu i mladež Grafiti ogranka Matice hrvatske Vinkovci, u čijem je izdanju objavljen roman 'Negdje između', Vladimir Bakarić podsjetio je kako je u izdanju te biblioteke do sada izašlo 17 djela za djecu i mlade.

'I dalje smo u Hrvatskoj jedina biblioteka za djecu i mlade izvan Zagreba i ponosni smo što svake godine, unatoč neimaštini, uspijevamo objaviti dvije do tri knjige', kazao je Bakarić. Također je istaknuo kako je Ana Benačić, s obzirom na to da je objavila tri knjige, ispunila uvjet da uskoro postane najmlađom članicom Društva hrvatskih književnika (DHK).

O knjizi je govorio i poznati vinkovački strip autor Dubravko Mataković koji je grafički oblikovao roman.

Mlada vinkovačka spisateljica Ana Benačić do sada je objavila i romane 'Prokleti predosjećaj' i 'Divlji'.

Sva tri romana Ane Benačić objavljena su u izdanju biblioteke "Grafiti" vinkovačkog ogranka Matice hrvatske.