'IVICA I MARICA'

Trešnja u novoj sezoni sprema klasičnu bajku braće Grimm

20.09.2019 u 14:10

Bionic
Reading

Ravnateljica Gradskoga kazališta Trešnja Višnja Babić najavila je 20. rujna da će u obljetničkoj sezoni kazalište imati naslove temeljene na klasičnim bajkama i pričama te da će 8. studenog biti prva premijera - adaptacija poznate bajke braće Grimm 'Ivica i Marica', koju režira Lea Anastazija Fleger

U drugom dijelu sezone, istaknula je, potkraj veljače u Trešnji će biti izvedena predstava 'Priče iz davnine', prema zbirci pripovjedaka slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić.

Naglasila je kako ovaj bajkoviti klasik na Trešnjinu scenu postavlja redatelj Paolo Tišljarić. Predstava će biti realizirana u koprodukciji s kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika, dodala je.

Kao posljednju premijeru u sezoni Babić je najavila predstavu 'Stanari u slonu', prema slikovnici Dubravka Horvatića, a u režiji Hrvoja Korbara.

Redateljica predstave 'Ivica i Marica' Lea Anastazija Fleger istaknula je kako njezina predstava na zanimljiv način otkriva pozadinu svima poznate priče o bratu i sestri.

Po riječima redatelja Paola Tišljarića predstava 'Priče iz davnine' u dramatizaciji Lade Kaštelan ponovno će oživjeti i približiti magični svijet nekih od pripovjedaka kao što su 'Šuma striborova', 'Regoč', 'Ribar Palunko', 'Tintilinić' i 'Potjeh'.

Predstava 'Stanari u slonu', istaknuo je Hrvoje Korbar, donosi priču o strpljivom slonu čiju dobrotu iskorištavaju stanovnici cijeloga jednog grada.

Ravnateljica Babić podsjetila je i na to da kazalište ove godine obilježava dvadeset godina od obnove zgrade te da će sezonu obilježiti i otvaranje prve kazališne online trgovine. 

U njoj publika, naglasila je, može pronaći sve proizvode iz suvenirnice kazališta Trešnja.

Uspješnom je ocijenila proteklu sezonu jer je broj posjetitelja porastao za 14 posto u odnosu na prethodnu godinu. Program kazališta izazvao je veliko zanimanje, a posebice predstava 'Orašar' koja se tijekom prosinca i siječnja odigrala 60 puta, podsjetila je dodavši kako je po broju gledatelja dospjela na prvo mjesto ljestvice svih zagrebačkih javnih kazališta.

Uz redovni kazališni repertoar, tijekom zimskih, proljetnih i ljetnih praznika te prigodno tijekom godine kazalište Trešnja će i u ovoj sezoni organizirati baletne kampove, kreativne i druge tematske radionice za djecu, istaknula je ravnateljica kazališta Višnja Babić.