NA FUNKCIJI OD 1. LISTOPADA

Splitski HNK dobio nove ravnatelje Drame, Opere i Baleta

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 19.09.2019 15:31
  • Objavljeno 19.09.2019 u 15:31
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Splitsko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) dobilo je nove ravnatelje Opere, Drame i Baleta, koji će svoju novu funkciju preuzeti 1. listopada, priopćeno je u četvrtak iz kazališta HNK-a Split

Nova ravnateljica Drame je glumica i redateljica Jelena Bosančić koja se jedina prijavila za to mjesto.

Jelena Bosančić

Jelena Bosančić

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Između šest kandidata, od kojih troje nisu ispunili uvjete natječaja, za ravnatelja Baleta odabran dirigent i violinist Jure Bučević.

Za mjesto ravnatelja Baleta javila su se dva kandidata, a izabran je Ilir Kerni, nagrađivani plesač i koreograf.

Nova poslovna ravnateljica splitskog HNK-a je Marica Glavaš koja se natjecala s još dva kandidata. Za upravitelja Tehnike izabran je na vremensko razdoblje od godine dana dosadašnji v.d. upravitelja Damir Punda i to nakon što je prethodni natječaj poništen.

Kako se navodi u priopćenju, na današnjoj sjednici Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Split, Vijeće je, na prijedlog intendanta Srećka Šestana, jednoglasno imenovalo kandidate predložene za mjesta poslovnog ravnatelja i umjetničkih voditelja dramskog, opernog i baletnog program kao i vršitelja dužnosti upravitelja Tehnike.

'Natječaj je 16. kolovoza 2019. godine raspisao intendant Srećko Šestan. Za umjetničke voditelje tražilo se i da su istaknuti umjetnički stvaraoci, dok se na natječaj, otvoren do 2. rujna, prijavilo ukupno sedamnaest kandidata. Devet kandidata koji su ispunjavali formalne uvjete pozvani su na usmene razgovore te kojima su svi pristupili', stoji u priopćenju HNK Split.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!