POKRENUTA ONLINE GALERIJA

Traže se radovi inspirirani Europskom unijom

26.01.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Kulturno udruženje Hiža Sarajevo i grupa polaznika programa Leadership Development pokrenuli su projekt SEE VISIONS u sklopu kojega mladi umjetnici iz regije imaju prilike predstaviti radove na temu Europske unije

Riječ je o online galeriji za radove mladih umjetnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske. Cilj projekta SEE VISIONS je omogućiti mladim umjetnicima da, putem različitih umjetničkih formi, prikažu svoje viđenje procesa europskih integracija i Europske unije općenito.

Projekt će im osigurati online prostor za izložbu, a najbolje radove čekaju novčane nagrade. Svaki umjetnik može prijaviti neograničen broj radova, koji će biti izloženi na stranici www.seevisions.hiza.ba. Posjetioci internetske galerije imaju mogućnost komentirati i ocjenjivati radove te komunicirati s umjetnicima.

Službeni dio natječaja zatvara se 28. veljače 2009. godine, nakon čega će stručni žiri i posjetitelji portala odabrati dvadeset najboljih radova. Odabrana djela bit će predstavljena na izložbi 13. ožujka 2009. godine u Sarajevu. Izložba će biti ujedno i prilika da se mladi umjetnici sretnu i razgovaraju s predstavnicima zemalja članica Europske unije.