KARNEVAL 2021

Tradicija se nastavlja - Riječke maškare preuzele ključeve grada

17.01.2021 u 15:59

Bionic
Reading

Ovogodišnji Riječki karneval bit će skromniji, simboličan i virtualan, ali se tradicija ipak nastavlja, pa su u nedjelju zavladale maškare, a dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel predao je ključ grada meštru Toniju i maškarama

Primopredaja ključeva grada održana je nakon 'Prvog zasjedanja maškaranog antonjskog vijeća', na kojemu je utvrđeno da će se ovogodišnji karneval ipak održati, ali u izmijenjenom obliku i tako prilagoditi važećim epidemiološkim mjerama.

Zasjedanje je predvodio gradonačelnik Vojko Obersnel kazavši da je prošlogodišnji Riječki karneval bio najveći po broju grupa i posjetitelja, u godini kada je Rijeka bila Europska prijestolnica kulture.

  • +4
Riječki karneval Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Obersnel je kazao da ove godine ključ grada predaje posljednji puta, ali da time njegovo sudjelovanje u karnevalskim događanjima neće prestati.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa ocijenio je da se duh karnevala živi u svima koji vole i poštuju karneval i tradiciju.

Najavio je 'virtualni karneval', na koji će biti pozvane sve karnevalske udruge, koje su do sada sudjelovale u povorkama, kako bi se predstavile. Svi video materijali karnevalskih grupa potom će biti objedinjeni i objavljeni na web stranici Riječkog karnevala.

Ako se epidemiološke mjere promjene ili ukinu, prilagodit ćemo se, a ako ostane ovako kako jest, preživjet ćemo i iduće godine nastaviti našu tradiciju, dodao je Škarpa.

Prvo zasjedanje maškaranog antonjskog vijeća završeno je uz slogane 'Živio pust' i 'Krepat ma ne molat'.