PEN CENTAR

Raspisan natječaj za nagradu Višnja Machiedo

15.01.2021 u 15:43

Bionic
Reading

Hrvatski PEN centar raspisao je natječaj za godišnju nagradu Višnja Machiedo, koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u izdanju nakladnika registriranih u Hrvatskoj

P.E.N centar navodi kako se godišnja nagrada dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2019. do 15. prosinca 2020. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade, ističe, mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog za dodjelu Nagrade treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.

Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 25.02.2021. (u slučaju dostave na adresu – od 9 do 15 sati).

Nagrada Višnja Machiedo sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i plakete.

Ocjenjivački sud Nagrade Višnja Machiedo čine Tomica Bajsić, Nadežda Čačinovič, Miroslav Kirin, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski.

Svečana dodjela nagrade bit će 27. ožujka – na rođendan Višnje Machiedo, što se, kako navodi P.E.N, u ovim izvanrednim okolnostima može odgoditi za mjesec lipanj 2021. godine.

Hrvatski PEN centar ustanovio je 2013. godine Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku.