'POTPUNI STRANCI' U LUDOJ KUĆI

Talijanski hit-film koji je ušao u Guinessovu knjigu rekorda po broju remakeova sada dobiva i hrvatsku verziju na kazališnim daskama

29.01.2020 u 14:26

Bionic
Reading

Ludilište Luda kuća kao svoju novu premijeru najavljuje 13. veljače predstavu 'Potpuni stranci', koju po motivima filma 'Perfetti sconosciutti' talijanskog redatelja Paola Genovesea postavlja Rene Bitorajac.

Kako se ističe u najavi, riječ je o jednom od najuspješnijih i najgledanijih talijanskih filmova u povijesti, koji je 2016. osvojio nagradu David di Donatello (talijanski Oscar) za najbolji film i scenarij.

Godine 2019. 'Perfetti sconosciutti' ulaze u Guinessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem snimljenih 'remakeova' u povijesti kinematografije - riječ je o njih čak osamnaest. Film je prema istom scenariju sniman od Španjolske, Meksika, Indije i Rusije do Južne Koreje i Kine.

'Ludilište Luda kuća jedino je kazalište u Hrvatskoj koje je uspjelo dobiti autorska prava za taj svjetski hit te će se 'Potpuni stranci' po prvi puta moći vidjeti u profesionalnom kazalištu na hrvatskom jeziku', stoji u najavi.

Kazališnu adaptaciju teksta i režiju predstave potpisuje René Bitorajac, koji će se naći i u jednoj od uloga, dok ostali dio glumačke ekipe čine Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Barbara Rocco/Petra Dugandžić, Amanda Prenkaj, Damir Poljičak i Mladen Kovačić.

Sedmero dugogodišnjih prijatelja nalaze se u prekrasnom dvorištu jednog od parova kako bi uz jelo, piće i druženje popratili rijetku pomrčinu mjeseca. U toku večeri odluče igrati neobičnu igru, staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima.

'Je li to bila pametna ideja? Samo ćemo vam reći, draga publiko, ne pokušavajte ovo u svojim domovima. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namjerna, a svako prepoznavanje sebe u sličnim situacijama je neizbježno...', poručuju iz Lude kuće.