RADIO 101 KROZ FOTOGRAFIJE

'Svi naši tulumi' u MUO-u

11.05.2009 u 09:45

Bionic
Reading

U Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) 8. svibnja je otvorena izložba fotografija 'Svi naši tulumi' te obilježena 25. obljetnica početka rada Radija 101

Otvarajući izložbu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je da je Radio 101 postao građansko dobro, dodajući da se to najbolje vidjelo kad su građani obranili taj radio pred naletom 'jednog nerazumnog, uskog kruga ljudi koji je htio ukinuti Stojedinicu.'

Naglasio je da je Radio 101 od početka 'dirao u sve', a to radi i danas. 'Zato su se održali i održat će se i dalje', kazao je Mesić.

'Vi i dalje kritizirajte, derite sve, pa i mene', istaknuo je.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je četvrt stoljeća rada Radija 101 borba za demokratizaciju medija i borba za slobodu. Dodao je da su ga mnogo puta zabavljali i nasmijali te, šaleći se, kazao da mu je malo manje bilo smiješno kad su njega ismijavali.

Direktorica programa Stojedinice Tamara Pavlica rekla je da je za izložbu 'Svi naši tulumi' od oko 15 tisuća fotografija izabrano njih oko 600. Dodala je da su izložene neformalne fotografije s različitih radijskih događaja, proslava i koncerata u razdoblju od 1994. do 2009. koje su kamerom bilježili fotografi Ratko Mavar, Walter Sirotić i Franjo Marić. Izložba će biti otvorena do petka, 15. svibnja.

Na proslavi su se početaka Stojedinice prisjetili predsjednik Uprave Radija 101 Dario Dusper, jedni od osnivača toga radija Silvije Vrbanac i Zrinka Vrabec-Mojzeš. Prije otvaranja izložbe prikazan je i kratki film o tom radiju.

Rođendanskoj proslavi su nazočili mnogi uglednici iz političkog, diplomatskog, društvenog, kulturnog i javnog života.