YAMMATOVO 3

Šveđani The Cardigans prvi put u Hrvatskoj, nastupaju u zagrebačkoj Laubi

25.10.2017 u 14:21

Bionic
Reading

The Cardigans, švedska pop grupa zaslužna za hitove poput 'Lovefool', 'Erase/Rewind', 'My Favourite Game' i 'For What It's Worth', u zagrebačkoj Laubi nastupa 25. studenog u sklopu događanja Yammatovo 3 fueled by Cockta

Prvi album 'Emmerdale' The Cardigans su 1994. izbacili samo u Švedskoj i Japanu te se nedugo zatim oformila prava mala vojska obožavatelja koja ih prati do danas.

Godinu kasnije izbacuju i 'Life', koji je u Zemlji Izlazećeg Sunca dostigao platinastu prodaju, a bendu je osigurao ugovor s velikom izdavačkom kućom Mercury Records. Turneje po Europi postale su standard, a od 1996. Cardigansi osvajaju i Sjedinjene Američke Države trećim albumom 'First Band on the Moon'. Neviđenu slavu donosi im 'Gran Turismo' iz 1998., s hitovima 'My Favourite Game' i 'Erase/Rewind'.

Posljednji album 'Super Extra Gravity' izdaju 2005., nakon čega počinju raditi na samostalnim karijerama. Ponovno se, i to sasvim slučajno, okupljaju 2012., kada su ih pozvali na veliki švedski festival Hultsfred. Slijedila je turneja po Japanu, Kini i Rusiji. Iako nisu snimili novi album, bend i danas povremeno zasvira zajedno, a pojedinačno je najaktivnija Nina, koja je izdala i samostalni album 'Animal Heart'.

Šveđanima, koji su u 25 godina karijere diljem svijeta prodali 15 milijuna ploča, ovo će biti prvi koncert u Hrvatskoj i regiji, a u Laubi će 25. studenog uz njih nastupiti DJ Siniša Švec i SMS Deutsch.

Ulaznice za Yammatovo 3 možete osvojiti slušajući program radija Yammat FM, ali i na službenim stranicama Cockte, poručuju organizatori.