19. travanj

Suvremena cirkuska predstava na Šolti

13.04.2022 u 17:15

Bionic
Reading

ROOM 100 kolektiv u suradnji s udrugom Bočić i Turističkom zajednicom Šolta dovodi suvremenu cirkusku predstavu 'Passing Swiftly' na otok Šoltu

Kroz program 'Cirkus na margini' u amfiteatru marine Martinis Marchi 19. travnja u 15 sati biti će izvedena akrobatska predstava renomirane francuske skupine Un loup pour l'homme, navodi se u priopćenju.

'Passing Swiftly' nova je predstava Un loup pour l'homme kolektiva čije su autorice i izvođačice Špela Vodeb i Christine Daigle. Kao i u ranijim predstava, u fokusu nove produkcije je istraživanje granica mogućnosti akrobatskih tijela, promjena uloga, kompleksnost povjerenja između izvođačica, izlazak iz zone komfora...

Ulaz je slobodan!

'Cirkus na margini' je projekt koji dovodi suvremeni cirkus u manja mjesta i zajednice koje dominantni tokovi prezentacije suvremene kulture i umjetnosti u Hrvatskoj mimoilaze te na dislocirane, neočekivane i isključene lokacije na kojima se ovakva izvedbena umjetnost niti ne očekuje. Projekt provodi međunarodno nagrađivani i priznati kolektiv ROOM 100 iz Splita.

Izvedba predstave dio je turneje 'PASSING SWIFTLY / Un loup pour l’homme - residencies, performances, workshops in Croatia and Slovenia / April 2022" koja se odvija uz potporu Teatroskopa - programa koji su pokrenuli francusko Ministarstvo europskih i vanjskih poslova, francusko Ministarstvo kulture i Institut français Paris. Izvedba je dio programa 'Cirkus na margini' u organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 koji se realizira uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.