REKORDNA ZARADA

Supružnici Obama će memoarima iz Bijele kuće zaraditi 60 milijuna dolara

01.03.2017 u 13:42

Bionic
Reading

Michelle i Barack Obama potpisali su ugovor s izdavačem Penguin Random House za nekoliko knjiga u kojima će bivši američki predsjednik i njegova supruga opisati svoj život u Bijeloj kući

Svoje predsjedničke godine na čelu SAD-a ponajbolje će unovčiti bivši američki predsjednik Barack Obama u paru sa suprugom Michelle. Naime, bračni par Obama potpisao je ugovor za memoare o svom životu Bijeloj kući, pohvalio se jučer izdavač Pengin Random House. Financial Times pak tvrdi kako je ugovor težak više od 60 milijuna dolara te da je to rekordna suma koju će dobiti jedan svjetski vođa. 

Tek za usporedbu Bill Clinton je 2004. za memoare  'My Life' dobio 15 milijuna dolara, a njegov nasljednik George Bush 2010. pet milijuna manje. Supružnici Obama dosad su uspješno surađivali s izdavačkom kućom Crown, no čini se da su uvjeti koje im je ponudio novi izdavač bili iznad njihovih očekivanja.

'Svojim su riječima i djelima promijenili svijet, što je i naš glavni cilj s knjigama koje objavljujemo. Raduje nas buduća suradnja s bračnim parom Obama čija će svaka buduća knjiga biti objavljena na globalnoj razini i biti događaj od svjetskog značaja', poručio je optimistično CEO izdavačke kuće Pengiun Marcus Dohle.

Mnoge izdavačke kuće natjecale su se za prava za knjigu o Obamama, no poznati stručnjak u svom poslu Robert Barnett, koji je prijašnjih godina zastupao Clintona i Busha u sklapanju ugovora za knjigu s izdavačima, napravio je odličan posao omogućivši Michelle i Baracku Obami milijunsku zaradu u skoroj budućnosti.  No, jedan dio novca bivši predsjenik SAD-a i njegova supruga planiraju donirati u humanitarne svrhe. 

  • +5
Obitelj Obama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Barack Obama dosad je objavio dvije knjige, koje su postigle velik uspjeh kod  čitatelja, 'Snovi mojega oca - Priča o rasi i naslijeđu' 1995., te The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream' iz 2006. Njegova supruga odvažila se napisati jednu knjigu i to na temu vrtlarstva i zdrave prehrane 'American Grown'  2012. godine. Nalsovi novih knjiga i datum objave zasad nius poznati, no izdavač je naglasio kako će se Barack fokusirati na svoju nekadašnju predsjedničku ulogu, dok je Michellina priča o njezinom životu i ulozi Prve dame namijenjena mladima.