'ISTINSKI DOMOLJUB'

Sućut ministrice Obuljen Koržinek obitelji Žarka Domljana

05.09.2020 u 20:21

Bionic
Reading

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je u subotu izraze sućuti obitelji Žarka Domljana, uglednoga povjesničara umjetnosti, leksikografa i političara, koji je umro u 87. godini

Na prvim slobodnim demokratskim izborima 1990. godine Domljan je izabran u Hrvatski sabor na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Kao član HDZ-a Domljan je bio predsjednik prvoga saziva Hrvatskog sabora od 1990. do 1992. godine.

"Kao istinski domoljub, Žarko Domljan snažno se angažirao u stvaranju i izgradnji mlade hrvatske države, obnašajući ulogu prvoga predsjednika Hrvatskoga sabora, a potom i brojne druge važne i odgovorne političke funkcije. Ne zanemarujući ni u jednom životnom razdoblju svoje primarno stručno opredjeljenje, u samostalnoj Hrvatskoj život Žarka Domljana bio je obilježen intenzivnim i raznolikim političkim angažmanom u realizaciji cjeloživotnoga sna o slobodnoj i prosperitetnoj domovini", istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.

U svom dugogodišnjem i bogatom profesionalnom životu Žarko Domljan objavio je brojne stručne članke i priloge. "Žarko Domljan neće nedostajati samo svojoj obitelji i prijateljima već i cijeloj hrvatskoj javnosti. Pamtit ćemo ga kao strastvenog i odlučnog borca za pravednije i humanije društvo građeno na principima uzajamnog poštovanja i tolerancije", navela je Obuljen Koržinek, izrazivši sućut obitelji Žarka Domljana u ime Ministarstva kulture i medija i u svoje osobno ime.