FESTIVAL TOLERANCIJE

Street art protiv zaborava

15.05.2014 u 10:00

  • +10

Street art prtotiv zaborava

Izvor: Promo fotografije / Autor: Festival tolerancije

Bionic
Reading

Festival tolerancije organizirao je akciju 'Street art protiv zaborava', na kojoj sudjeluju mladi umjetnici Ana, Sretan Bor, Lunar, Miron, Pukovnik Kesovija, Berislav i Stipan, koji će oslikavanjem nekoliko zagrebačkih lokacija ukazati građanima na neprihvatljive poruke koje promiču mržnju, netoleranciju i fašizam. Radovi će se moći razgledati od 15. svibnja u Centru Cvjetni BERISLAV STIPAN

Organizatori Festivala tolerancije prepoznali su priliku kako ukazati građanima na neprihvatljive poruke koje promiču mržnju, netoleranciju i fašizam.

Komunicirajući s javnošću putem ulične umjetnosti, street arta, mladi hrvatski umjetnici prikazali su koliko je tragičan Holokaust bio i koliko je života djece, žena, staraca, Roma, homoseksualaca, Židova i drugih nevinih žrtava uzeo, s posebnim naglaskom na žrtvama u Zagrebu.

Kroz urbanu intervenciju na fotografijama mjesta koja imaju posebno značenje: mjesta deportacija, uništavanja, zatočenja, svojim radovima Ana, Sretan Bor, Lunar, Pukovnik Kesovija, Miron, Berislav i Stipan odali su počast sjenama svojih sugrađana.