UMJESTO V. BOGIŠIĆA

Stjepan Damjanović novi potpredsjednik Matice hrvatske

26.03.2010 u 15:06

Bionic
Reading

Glavni odbor Matice hrvatske imenovao je na sjednici akademika Stjepana Damjanovića novim potpredsjednikom Matice hrvatske, dok je dr. Damir Barbarić imenovan novim članom Glavnog odbora Matice

Stjepan Damjanović hrvatski je jezikoslovac, redovni profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Matici hrvatskoj (MH) obnašao je od 1999. do 2002. godine dužnost glavnog tajnika. Osim toga, u MH objavio je i niz svojih knjiga (Slovo iskona, Jazik otačaski, Mali staroslavensko-hrvatski rječnik, Jezik hrvatskih glagoljaša), a pokrenuo je i biblioteku Inozemni kroatisti. Na novu dužnost u MH Damjanović je imenovan umjesto dosadašnjeg potpredsjednika Vlahe Bogišića koji više nije član MH.

Dr. Damir Barbarić je filozof, sveučilišni profesor, prevoditelj, autor brojnih knjiga, urednik i priređivač više desetaka publikacija i zbornika, član mnogih međunarodnih filozofskih društava, među kojima je i Sokratische Gesellschaft u Freiburgu. Utemeljitelj je i prvi pročelnik Odjela za filozofiju MH.