U KINU SC I TEATRU &TD

Stižu dobre vijesti: ZagrebDox ipak će se održati i to na novoj lokaciji

14.09.2020 u 12:26

Bionic
Reading

Nakon što je u ožujku neposredno uoči otvaranja odgođen zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnji ZagrebDox ipak će se održati, ali u smanjenom obujmu i na novoj lokaciji - u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu, od 4. do 11. listopada

Organizatori najavljuju da će se prikazati pedesetak filmova, a Kino SC, po broju sjedećih mjesta najveća kinodvorana u Zagrebu, odabrano je jer omogućuje da, uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera, filmove pogleda najveći broj gledatelja.

Središnji dio programa, natjecateljski, podijeljen je u kategorije međunarodne i regionalne konkurencije, što je i svojevrsni uvid u recentnu produkciju i aktualne autorske preokupacije koji donosi niz ostvarenja koji na zanimljive načine istražuju različite suvremene teme i fenomene ili upoznaju gledatelje s intrigantnim osobnim pričama i živopisnim pojedincima.

U popratnom filmskom programu Best of the Rest bit će prikazano dvadesetak odabranih filmova iz ovogodišnjih službenih programa, između ostaloga i retrospektivni program posvećen nagrađivanoj britanskoj redateljici nominiranoj i za Oscara, Lucy Walker, koja će ujedno održati i online masterclass predavanje u sklopu programa ZagrebDox Pro.

Detaljnije informacije trebale bi uskoro biti objavljene na zagrebdox.net.