MS. MARVEL

Stiže nova teen strip junakinja Kamala Khan!

07.11.2013 u 06:55

Bionic
Reading

Ms. Marvel jedna je od prvih junakinja novog serijala stripova koji priprema 'Marvel Comics', a koji će u centar radnje staviti žene i pripadnike muslimanske vjeroispovijesti

Kamala Khan ima 16 godina, kćerka je pakistanskih imigranata, muslimana koji žive u Jersey Cityju. Ona je nova teen superjunakinja Ms. Marvel i potencijalna buduća strip zvijezda izdavačke kuće 'Marvel Comics'.

'Marvel se želi prilagoditi sve raznovrsnijoj publici, obožavateljima stripa, dok se istovremeno žele dotaknuti svakodnevnih problema i relevantnog, aktualnog stanja u Americi', stoji u službenom priopćenju izdavačke kuće.

Ms. Marvel rođena je nakon konverzacije i dogovora o novoj junakinji između urednika Stevea Wackera i Sane Amanat. Za scenarij je zadužena G. Willow Wilson, a strip će ilustrirati Adrian Alphona i Sana Amanat.

Nova superjunakinja ima sposobnost izduživanja ruku i nogu, a u bliskoj budućnosti, razvijanjem njenih moći, doći će do toga da potpuno transformira oblik svog tijela.

'Svaki put kad se odvažite na novu i drugačiju ideju, to je rizik. Nastojite pridobiti publiku koja je naviknuta na drugačije sadržaje i likove u stripovima. Kamala Khan je snažna, prekrasna i ne nosi nikakvu stigmatizaciju zbog svoje nacionalnosti. Ipak, očekujem određenu dozu negativnosti, ne samo od ljudi koji su protiv muslimana, već i od samih muslimama koji će imati određena očekivanja za portretiranje njenog lika. U stripu progovaramo o univerzalnom iskustvu svih američkih tinejdžera, koji se većinu vremena osjećaju usamljeno, izolirano i nastoje odgonetnuti tko su oni uistinu', kazala je Sana Amanat za New York Times.

'Željela sam da Ms. Marvel bude realan lik s kojim se lako povezati, da bude prava mlada žena. Još uvijek se jasno sjećam srednje škole i svog života iz tog perioda, pa sam se dodatno oslonila i na to iskustvo protkano željom za odrastanjem, problemima u školi, prijateljstvima punim uzburkanih emocija', izjavila je scenaristica G. Willow Wilson, koja je prije ovog serijala radila na stripovima 'Cairo' i 'Air', te je dodala da je ovaj strip namijenjen prvenstveno – štreberima.