DOGOVOR S BALDASAROM

Splitski HNK opet ostao bez intendanta s ugovorom iz snova

08.05.2014 u 15:25

Bionic
Reading

Tonči Bilić odlazi definitivno s mjesta intendanta HNK Split. Na sastanku s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, doznaje Dalmacijanews, riješeni su svi detalji odlaska, a zajedničko priopćenje očekuje se u popodnevnim satima

Tonči Bilić danas je bio nedostupan za komentare, no ranijim je istupima dao naznačiti da se sprema povući s mjesta intendanta. U splitskim kulturnim krugovima šuškalo se da odlazi jer nema financijsku podršku gradskih struktura.

Tportal ranije je pisao o Tončiju Biliću i njegovom famoznom ugovoru koji mu, među ostalim, garantira da nema obavezu dolaska na posao u Splitu, nema ni radno vrijeme, na raspolaganju ima službeni automobil 24 sata dnevno, uz plaću od oko 15 tisuća kuna ima još i naknadu za odvojeni život u iznosu od dvije tisuće kuna mjesečno, a pored svega, za svaku svoju pojedinačnu izvedbu u splitskom kazalištu može zaraditi još po dodatnih tisuću eura. Ako nakon isteka mandata ponovno ne bude imenovan za intendanta, kazalište mu mora ponuditi mjesto šefa dirigenta ili dirigenta opere - ili, u suprotnom, isplatiti 300 tisuća kuna. Ima još: ako bude razriješen prije vremena, pripada mu deset mjesečnih neto plaća.

Uskoro više o smjeni u splitskom HNK.